foto: LETA
Vaira Vīķe-Freiberga, Baiba Sipeniece un Liāna Langa par to, kāpēc noteikti jāiet vēlēt
Eksprezidente Vaira Vīķe Freiberga, televīzijas un radio raidījumu vadītāja Baiba Sipeniece-Gavare un dzejniece Liāna Langa.
Politika
2018. gada 5. oktobris, 06:02

Vaira Vīķe-Freiberga, Baiba Sipeniece un Liāna Langa par to, kāpēc noteikti jāiet vēlēt

Elmārs Barkāns

Jauns.lv

Daba nepanes tukšumu un lai tavā vietā nepaliktu „nekas”, lai nebūtu jāsarkst savu bērnu priekšā un lai nebūtu jāmokās pašpārmetumos. Tādi ir sabiedrībā pazīstamu dāmu argumenti, kādēļ jāpiedalās vēlēšanās.

Eksprezidente Vaira Vīķe-Freiberga: „Lai tavā vietā nepaliek tukšums”

foto: Paula Čurkste/LETA
Eksprezidente Vaira Vīķe Freiberga: „Daba nemīl tukšumu!”

Eksprezidente Vaira Vīķe-Freiberga lakoniski, bet pārliecinoši Jauns.lv pamatoja, kāpēc jāpiedalās Saeimas vēlēšanās: “Daba nepanes tukšumu. Neaizmirsti izmantot savas pilsoņtiesības un piedalīties vēlēšanās! Ja Tu to nedarīsi, tavas balss vietā paliks tukšums, ko izmantos citi”.

Baiba Sipeniece-Gavare atklāj, par ko nevēlas runāt ar savām meitām

foto: no izdevniecības Rīgas Viļņi arhīva
Televīzijas un radio raidījumu vadītāja Baiba Sipeniece-Gavare: „” Negribu, lai 2018. gadā viss sagriežas kājām gaisā”.

Savukārt populārā TV un radio raidījumu un dažādu pasākumu vadītāja Baiba Sipeniece-Gavare Jauns.lv atklāja par ko pēc vairākiem gadiem nevēlēsies runāt ar savām meitām - Grietu un Hermīni: "Mamm, kāpēc 2018. gadā viss sagriezās kājām gaisā, kāpēc mēs pazaudējām savu valsti?... - Tāpēc, ka es negāju togad uz vēlēšanām... Lai nekad nenotiktu šāda saruna jāiet uz vēlēšanām un jāizdara sava izvēle".

Dzejniece Liāna Langa: "Likmes ir ļoti augstas"

foto: Ieva Lūka/LETA
Dzejniece Liāna Langa: „Katra jūsu balss ir zelta vērtībā. Nepārspīlēju”.

Dzejniece Liāna Langa pirms vēlēšanām pie Latvijas pilsoņiem vēršas ar vārdiem: "Vēršos pie tiem, kuri kaut kādu iemeslu dēļ līdz šim nav piedalījušies Saeimas vēlēšanās vai grasās tās ignorēt šogad. Dārgie līdzpilsoņi! Šoreiz, lūdzu, atmetiet savu, iespējams, pat pamatoto aizvainojumu uz valsti, pārvariet inertumu un dodieties uz vēlēšanu iecirkni, lai izdarītu savu izvēli. Likmes ir ļoti augstas. No 13. Saeimas vēlēšanām patiešām atkarīgs Latvijas valsts turpmākais liktenis. Katra vēlētāja balss izšķirs, kāda būs mūsu nākotne. Tādēļ katra jūsu balss ir zelta vērtībā. Nepārspīlēju. Jo brīvība un demokrātiskā iekārta ir mūsu kopējie dārgumi, kas jāatstāj mantojumā nākamajām paaudzēm.  Izdariet saprātīgu izvēli un aizejiet nobalsot, lai pēc tam nav jāmokās pašpārmetumos un sirdsapziņas mokās, ka ir palaista garām patiešām svarīga iespēja būt noteicējiem savā zemē".