foto: REUTERS/SCANPIX
Pāvests Francisks gulēs linos vienkāršā istabiņā Vecrīgā un ēdīs pusdienas no restorāna "Kaļķu vārti"
Pāvestu satikt aicināts ikviens.
2018. gada 19. septembris, 21:48

Pāvests Francisks gulēs linos vienkāršā istabiņā Vecrīgā un ēdīs pusdienas no restorāna "Kaļķu vārti"

Jauns.lv

Svētās Ģimenes mājā Vecrīgā šobrīd aktīvi noris gatavošanās Romas katoļu baznīcas galvas pāvesta Franciska uzņemšanai. Sievietes mazgā logus un no lina darina visas istabiņas tekstilijas, lai pāvestam būtu ērti, mājīgi un - galvenais - ļoti latviski.

Istabiņā tiek šūti lina aizkari - tā būs telpa, kur pāvests Rīgā pabūs viens pirms došanās uz Aglonu. Mēbeles telpā ir no gaiša bērza un kopumā tiek ieturēta latviska aura. Kā LTV paskaidroja prāvests Andris Kravalis, pāvests Francisks esot lūdzis, lai viss būtu maksimāli vienkārši. "Viņš teica, lai mēs īpaši nesaspringstam, viņu uzņemot. Lai ir vienkāršība, atturība. Lai tikšanās notiek sirsnīgi," pauda Franciska vizītes galvenais organizētājs Kravalis.

Ēdnienkarte ir noslēpums

Jāņa Pāvila II istabā notiks ēšana, kur pie galda sēdīsies visa Franciska pavadošā svīta. Maltītes gan ir noslēpums, - zināms vien tas, ka pāvestu un svītu baros restorāns "Kaļķu vārti". Ēdieni paredzēti ļoti latviski. Pēc pusdienām pāvests dosies uz Rīgas ostu, no kurienes ar helikopteri lidos tālāk uz Aglonu. Pa ceļam - viņš brauks ar savu papamobili - ikviens pāvestu varēs satikt.