foto: LETA
Vecumniekos par personas datu aizsardzību neiespringst - novada avīzē publicē eksāmenu sekmes ar visiem skolēnu vārdiem
Mācību klase.
Sabiedrība
2018. gada 14. septembris, 20:20

Vecumniekos par personas datu aizsardzību neiespringst - novada avīzē publicē eksāmenu sekmes ar visiem skolēnu vārdiem

TV3 ziņas

“Vecumnieku Novada Ziņu” augusta numurā novadniekus izbrīnījis pašvaldības izglītības metodiķes sagatavotais raksts par novada bērnu sekmēm eksāmenos. Proti, līdzās vispārējai statistikai publiskoti arī eksāmenu rezultāti ar visiem bērnu vārdiem, vēsta TV3 ziņas.

Raksts par bērnu sekmēm pagājušajā mācību gadā analizē 9. un 12. klašu eksāmenu rezultātus. Salīdzināti vairāki gadi, lai uzskatāmi redzētu novada skolu panākumus, kā arī norādīta to vieta pārējo Latvijas skolas vidū, vērtējot pēc eksāmenu rezultātiem.

Izbrīnu rada sadaļa, kur salīdzinātas skolēnu zināšanas 9. un 12 klases 2015. gada un šī gada valsts pārbaudes darbos, proti, ar visiem vārdiem redzams, kā vidusskolā mainījušās šo bērnu sekmes.

Vecumnieku iedzīvotāji atzīst, ka tāda informācija būtu jāzina tikai konkrēto skolēnu ģimenes locekļiem, ne visai pasaulei, tikmēr novada pašvaldībā kļūdu atzīst - esot radies pārpratums darbinieku komunikācijā. 

Vecumnieku novada domes priekšsēdētāja vietnieks Jānis Kovals TV3 ziņām atzīst, ka šāda informācija esot tikusi sagatavota deputātiem, lai varētu labāk saprast izglītības kvalitāti izglītības iestādēs. Kovals uzsver, ka šāds dokuments sagatavots iekšējai lietošanai, bet komunikācijas kļūmes dēļ, personas dati nopublicēti novada avīzē. 

Par datu aizsardzības regulas pārkāpumu informēta arī Datu valsts inspekcija, kas sākusi savu pārbaudi.