foto: Mārtiņš Ziders
Godam atzīmēta ikgadējā Tēva diena: svētki Rīgā pulcē tūkstošiem ģimeņu
Tēva dienas gājienā un festivālā vienkopus var satikt ļoti dažādus tētus. Taču visiem ir kas vienojošs - lepnums un laime par to, ka viņi ir tēti.
Sabiedrība
2018. gada 9. septembris, 13:36

Godam atzīmēta ikgadējā Tēva diena: svētki Rīgā pulcē tūkstošiem ģimeņu

Jauns.lv

Jau sesto gadu pēc kārtas Latvijas vecāku organizācija "Mammamuntetiem.lv" Rīgā rīko Tēva dienai veltītu gājienu un festivālu. Tēva dienas gājiens, kuru šodien, 9. septembrī, apmeklēja tūkstošiem ģimenes cilvēku no visas Latvijas, tai skaitā, sabiedrībā zināmi vecāki, norisinājās pa Brīvības ielu un noslēdzās Vērmanes dārzā, kur svētki turpinājās.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Tēva dienas 2018 gājiens Rīgā

Tēva dienas gājiens, kuru šodien, 9. septembrī, apmeklēja tūkstošiem ģimenes cilvēku no visas Latvijas, tai skaitā, sabiedrībā zināmi vecāki, norisinājās ...

gallery icon
147

Tēva dienas gājiens un festivāls tiek rīkots ar mērķi pateikt tētiem paldies un nostiprināt sabiedrībā domu, ka tētis bērnam ir tikpat svarīgs, cik mamma. Ar savu dalību pasākumā šo mērķi atbalsta arī daudzi sabiedrībā zināmi cilvēki, piemēram, mūziķis Juris Kaukulis, perkusionists Nils Īle, spēkavīrs Dainis Zāģeris, TV seja Ansis Klintsons un citi. Katru gadu Tēva dienas gājiena priekšgalā diriģenta Anda Kareļa vadībā iet Latvijas Republikas Zemessardzes orķestris - Tēva dienas gājiens ir kļuvis par tradīciju arī orķestrim.

Pasākuma rīkotāji - "Mammamuntetiem.lv" komanda teic, ka viens no festivāla mērķiem ir arī iedrošināt un iedvesmot tētus uzņemties lielāku atbildību par savu ģimeni un bērniem, tas jo īpaši attiecas uz tēviem, kas pametuši savus bērnus vai viņu dzīvē iesaistās reti.

“Tēva dienas gājienā un festivālā vienkopus var satikt ļoti dažādus tētus. Taču visiem ir kas vienojošs - lepnums un laime par to, ka viņi ir tēti,” stāsta Mammamuntetiem.lv vadītāja, Tēva dienas organizatore Inga Akmentiņa-Smildziņa.