foto: Ekrānuzņēmums
Otto Ozols: "Tas politiķis, kurš saka, ka nodokļus nepaaugstinās – melo"
Publicists un žurnālists Otto Ozols.
Politika
2018. gada 7. septembris, 16:06

Otto Ozols: "Tas politiķis, kurš saka, ka nodokļus nepaaugstinās – melo"

Jauns.lv

"Teikšu atklāti, tas politiķis, kurš saka, ka mums, salīdzinoši ar Eiropu, nodokļi ir pārāk augsti – viņš jums melo. Otra lieta: tas politiķis, kurš saka, ka nodokļus nepaaugstinās vai pat samazinās, atkal melo. Ja mēs vēlamies sasniegt Eiropas labklājības līmeni, tad arī nodokļiem ir jāseko šiem piemēriem," publicists un žurnālists Otto Ozols apgalvoja RīgaTV24 raidījumā "Dienas personība ar Veltu Puriņu".

Ozols Latvijas nodokļu modeli salīdzina ar Skandināvijas valstīs esošo un aicina sekot šo valstu piemēram: “Mēs runājam par Ziemeļeiropu. Mēs gribam dzīvot tā kā Ziemeļeiropā, bet mēs pēkšņi izliekamies, ka neredzam, kādi nodokļi ir Ziemeļeiropā. Tajā pašā laikā Ziemeļeiropā, Skandināvijas valstis ir vienas no ekonomiski konkurētspējīgākajām valstīm pasaulē. Tas nozīmē, ka ir iespējams sociālais modelis, kurā ir diezgan nopietni nodokļi un tajā pašā laikā arī augsta ekonomiskā konkurētspēja.”

foto: Ekrānuzņēmums
Publicists un žurnālists Otto Ozols.

“Bet teikt – mēs pazemināsim nodokļus, tas nozīmē, mēs jums pārdosim zaporožecu par Mercedes cenu. Meli,” savu nostāju pauda publicists Otto Ozols.