foto: Jauns.lv
Sodīts īpašnieks, kura spēkrats ietriecās "makdonaldā", vadītājam aizbēgot. Restorāna sienā joprojām caurums
Ēstuve "McDonald's" Marijas ielā, Rīgā, kurā 15. jūlijā ietriecās vieglā automašīna.
Sabiedrība
2018. gada 23. augusts, 06:29

Sodīts īpašnieks, kura spēkrats ietriecās "makdonaldā", vadītājam aizbēgot. Restorāna sienā joprojām caurums

Jauns.lv

Saistībā ar 15. jūlija avāriju, kurā “Mercedes Benz” automašīna ietriecās ātrās ēdināšanas restorāna “McDonald’s” sienā, Marijas ielā, Rīgā, pie atbildības izdevies saukt transportlīdzekļa īpašnieku.

Kā Valsts policijā (VP) noskaidroja Jauns.lv, pie atbildības transportlīdzekļa īpašnieks saukts jau 18. jūlijā.

Viņš atteicies policistiem atklāt personu, kura vadījusi transportlīdzekli un izraisījusi avāriju, kā rezultātā pienācies sods saskaņā ar Latvijas Administratīvo pārkāpumu kodeksa 149.4. panta 9. daļu – par ziņu nesniegšanu par transportlīdzekļa tiesisko lietotāju.

Transportlīdzekļa īpašniekam šajā gadījumā piemērots maksimālais naudassods 140 eiro apmērā.

Mersedess Rīgas centrā taranē "McDonald's" restorānu

gallery icon

Ietriecas sienā un aizbēg

Jau vēstīts, ka 15. jūlija (svētdiena) rītā kāds autovadītājs ar auto ietriecies ātrās ēdināšanas restorāna “McDonald’s” sienā Marijas ielā, Rīgā, un aizbēdzis no notikuma vietas.

Kā informēja VP, izsaukums uz notikuma vietu tika saņemts tās dienas rītā pulksten 5.39. 

Ierodoties notikuma vietā, konstatēts, ka “Mercedes-Benz” markas automobilis ietriecies ēkas sienā, taču automašīnas vadītājs notikuma vietā vairs nebija atrodams.

Savukārt Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta (VUDG) pārstāvji, ierodoties notikuma vietā, konstatēja, ka zem automašīnas, kā arī blakus tai ir izlijusi eļļa, kura sekojoši tika apbērta ar absorbentu. Tāpat tika veikta auto atlūzu novākšana.

Restorāna darbinieki avārijā necieta

Auto ietriekšanās ātrās ēdināšanas restorāna “McDonald’s” sienā Marijas ielā, Rīgā, būtiski neietekmēja tā darbu, aģentūrai LETA apliecināja “McDonald”s” vadītājs Baltijas valstīs Vladimirs Jaņevskis.

Viņš sacīja, ka negadījuma laikā neviens no restorāna apmeklētājiem un darbiniekiem necieta.

“Nekavējoties tika izsaukta policija [...] restorāna darbs netika ietekmēts,” uzsvēra Jaņevskis.

Kā 22. augusta rītā novēroja Jauns.lv, ēstuves durvis, kuras vairāk kā pirms mēneša sadragāja mersedess, joprojām aizstāj skaidu plāksne.

foto: Jauns.lv
Ēstuve "McDonald's" Marijas ielā, Rīgā, kurā 15. jūlijā ietriecās vieglā automašīna.

Kā ziņots, ātrās ēdināšanas uzņēmuma “McDonald’s” restorānu ķēdes pārvaldītāja Latvijā SIA “Premier Restaurants Latvia” apgrozījums pērn bija 36,12 miljoni eiro, kas ir par 13,4% vairāk nekā 2016. gadā, savukārt tā peļņa pieauga par 42,9% un bija 1,623 miljoni eiro.

SIA “Premier Capital Latvia” dibināta 1994. gadā, un tās pamatkapitāls ir 4,237 miljoni eiro. Uzņēmums pilnībā pieder Nīderlandē reģistrētajai B.V. “Premier Capital”.