foto: LETA
Situācija degošajos purvos sāk uzlaboties
2018. gada 3. augusts, 07:40

Situācija degošajos purvos sāk uzlaboties

Jauns.lv / LETA

Ceturtdienas vēlā vakarā izdevies ierobežot ugunsgrēku Salas novada Gargrodes purvā, intervijā LNT raidījumā "900 sekundes" teica Valsts meža dienesta (VMD) pārstāvis Zigmunds Jaunķiķis.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Savukārt aizvien nav izdevies ierobežot ugunsgrēku Mazsalacas novada Ramatas pagasta Saklaura (Oļļas) purvā, tomēr VMD pārstāvis apgalvoja, ka "ir ļoti tuvu tam".

Tikmēr Valdgales pagasta kūdras purvā palikušas atsevišķas gruzdošas vietas, kas regulāri tiek apsekotas. Situācija kļūst arvien labāka, teica Jaunķiķis.

Kā ziņots, ugunsgrēks Salas novada Gargrodes purvā izcēlās 1.augustā, skarts tika gan mežs, gan purvs. Tā platība pagaidām tiek lēsta 20-30 hektāru apmērā.

Tāpat 31.jūlija vēlā vakarā ugunsgrēks izcēlās Mazsalacas novada Ramatas pagasta purvā, kur pārsvarā gan deg tikai purvs. Tā platība sasniegusi aptuveni 220 hektārus. Dzēšanas darbos palīdz arī Lietuvas un Igaunijas kolēģi.

Purva ugunsgrēks Ramatas pagastā

gallery icon
5

Valdgales kūdras purva un meža ugunsgrēks izcēlās 17.jūlija pievakarē. Vēlāk liesmas izplatījās arī mežā. Patlaban ugunsgrēka platība aplēsta virs 1000 hektāriem. Dzēšanas darbos tika iesaistīts arī Lietuvas bruņoto spēku helikopters, kā arī Baltkrievijas dienestu helikopters, kurš nu jau ir atgriezīsies Baltkrievijā, jo purvā vairs nenotiek degšana ar atklātu liesmu.

Dramatiski skati Valdgales pagastā, kur deg mežs un purvs

gallery icon
46