foto: No Santas Zāmueles privātā arhīva.
Ap jaunlaulāto Santu Zāmueli sariešas mākoņi: arestēti ar viņu saistīti īpašumi
Neskatoties uz neveiksmēm uzņēmējdarbībā, Santa Zāmuele turpina dzīvot ar vērienu.
Sabiedrība
2018. gada 3. augusts, 05:05

Ap jaunlaulāto Santu Zāmueli sariešas mākoņi: arestēti ar viņu saistīti īpašumi

Jauns.lv

Kamēr Santa Zāmuele ASV gatavojās un pēcāk ar vērienu, putojot dārgiem šampaniešiem, pagājušā nedēļā svinēja savas nākamās kāzas, tikmēr dzimtenē Valsts policijas Rīgas reģiona pārvaldes Kriminālpolicijas pārvalde (VP RRP KP) un tiesa lēmusi par aresta uzlikšanu ar viņu un viņas vecākiem saistītam nekustamajam īpašumam un uzņēmuma kapitāla daļām.

Saskaņā ar ierakstu Uzņēmumu reģistrā, VP RRP KP ir arestējusi SIA “Lion and Rockstar” kapitāla daļas, kas juridiski pieder Zāmueles tēvam - pensionāram Andrejam Zāmuelim. Viņš šīs kapitāla daļas ieguvis savā īpašumā tieši no meitas šī gada 5. aprīlī, neilgi pēc tam, kad viņa šķīra savu nu jau iepriekšējo laulību ar baņķieri Oļegu Fiļu.

Tāpat nu arestēts arī SIA “Lion and Rockstar” piederošais nekustamais īpašums Rīgā, Strēlnieku ielā 2A-25, kurā atrodas Zāmueles lolotais šampanieša bārs “Magnum Bar”. Kā liecina zemesgrāmatā publiski pieejamā informācija, arī šim īpašumam arests uzlikts pamatojoties uz VP RRP KP lēmumu, kuru apstiprinājusi  Rīgas pilsētas Vidzemes priekšpilsētas tiesa un reģistrējusi Zemesgrāmatu tiesnese. Uzliktais arests tagad liedz īpašumu atsavināt un apgrūtināt ar citām lietu un saistību tiesībām un tas nostiprināts, lai nodrošinātu iespējamo mantas konfiskāciju kriminālprocesā.

Reģistrētie aresti, visticamāk, saistīti ar VP RRP KP pret Zāmueli uzsākto kriminālprocesu par viņas iespējamajiem kriminālpārkāpumiem, proti, iespējamu krāpšanu, ja tā izdarīta lielā apmērā vai ja to izdarījusi organizēta grupa. Par šādu kriminālpārkāpumu likums paredz vainīgās personas sodīt ar brīvības atņemšanu uz laiku no diviem līdz desmit gadiem, konfiscējot mantu vai bez mantas konfiskācijas, un ar probācijas uzraudzību uz laiku līdz trim gadiem vai bez tās.

Jauns.lv gan norāda, ka uzliktie aresti nekādi neietekmē Zāmueles uzņēmumu, tostarp,  SIA “Magnum Bar” turpmāko darbību, kur atrodas “Magnum Bar”. Bārs var veiksmīgi turpināt savu darbību un attīstību, apkalpot klientus gūt peļņu, lai būtu iespējas norēķināties ar kreditoriem. Saskaņā ar SIA “Magnum Bar” pērnā gada rezultātiem, uzņēmumam 2017. gada 31. decembrī kopējās parādsaistības bija 852 842 eiro apmērā un gadu tas noslēdza ar 149 148 eiro lieliem zaudējumiem. Savukārt cits Zāmueles uzņēmums SIA “Signature Wines” 2017. gadu pabeidza ar 247 113 eiro zaudējumiem un 927 270 eiro lielu parādu nastu.