foto: LETA
Lolita Čigāne paziņo, ka ņem pauzi politikā un šajās vēlēšanās nestartēs
Saeimas deputāte Lolita Čigāne.
Politika
2018. gada 24. jūlijs, 18:12

Lolita Čigāne paziņo, ka ņem pauzi politikā un šajās vēlēšanās nestartēs

Jauns.lv

Saeimas deputāte Lolita Čigāne tiešraidē RīgaTV 24 raidījumā "Preses klubs" paziņoja, ka šajās Saeimas vēlēšanās vairs nekandidēs un kopumā nobriedusi "paņemt pauzi politikā".

Čigāne skaidroja, ka Saeimā nostrādājusi jau astoņus gadus, bijusi ievēlēta trīs reizes, un "mans līgums ar vēlētājiem ir noslēdzies". 

"Šobrīd ir laiks paņemt pauzi. Tie jaukie cilvēki, kas mani atbalstīja, zina, ka pirms gada aizgāju no "Vienotības", lai dibinātu jaunu partiju, jo "Vienotībai" klājās gaužām slikti," skaidroja politiķe. Viņa gadiem ilgi esot cīnījusies, lai draugi saprastu, kas notiks ar "Vienotību".

Aizejot no savas "mātes" partijas Lolita Čigāne bija viena no "Kustība Par" dibinātājām, taču pēc tam pameta pašas veidojumu. "Šobrīd "Kustība Par" ir nonākusi pagātnes politiķu vēderā," TV ēterā teic Čigāne. "Bondara kungs, Pabrika kungs, Jaunups un Pūces kungs nudien neiemieso jauno politiku," viņa sacīja.

"Paņemšu pauzi," skaidro politiķe, taču pavisam no politiskās skatuves viņa aiziet negrasās: "Latvijas vēlētājs šobrīd ir ļoti apjucis, es uzņemos atbildību un nevēlos šo apjukumu vairot," "Preses klubā" sacīja Čigāne. Vaicāta, ko darīs tālāk, Čigāne bija izvairīga: kaut ko jau darīšot. No valsts prom viņa negrasās braukt. "Gribu darboties tuvu Latvijas politikai," viņa sacīja, "mēģināšu pielietoties Latvijas labā".