foto: Ieva Leiniša/LETA
Autoceļu uzturētājs ilgstošā karstuma dēļ brīdina autovadītājus
Ilgstošais karstums uz autoceļiem rada izsvīdumus.
Sabiedrība
2018. gada 24. jūlijs, 12:34

Autoceļu uzturētājs ilgstošā karstuma dēļ brīdina autovadītājus

Jauns.lv / LETA

Ilgstoši pieturoties augstai gaisa temperatūrai, ir uzkarsuši arī melnie autoceļu segumi un atsevišķās vietās uz valsts autoceļiem veidojas izsvīduma vietas, kuras var būt slidenas, brīdina VAS "Latvijas autoceļu uzturētājs" (LAU) pārstāvji.

Uzņēmuma darbinieki apstrādā izsvīdumu vietas, tās vienmērīgi nokaisot ar smilti vai sīkām šķembām, tādējādi uzlabojot transporta riteņu un asfalta seguma virsmas saķeri. Pēc nepieciešamības darbs tiekot veikts atkārtoti.

Kā norāda LAU, ceļu segumam uzkarstot vairāk par plus 50 grādiem melnā seguma sastāvā esošais bitumens kļūst mīksts un tas sāk kust. Izsvīdumu iespējamība ir uz tiem ceļiem, kuri ir sliktā tehniskā stāvoklī un kur bedres tiek labotas ar bitumena emulsiju.

Pēc LAU sniegtās informācijas, Izsvīduma vietas visbiežāk novērojamas atsevišķos posmos uz autoceļiem Ventspils-Dundaga, Dobele-Bauska, Kuldīga-Skrunda-Embūte, Kuldīgas apvedceļš, Tukums-Kuldīga Juglas papīrfabrikas ciemats-Ulbroka, Dobele-Krimūnas-Zaļenieki-Ūziņi un Vāne-Saldus.

Autoceļu uzturētāji aicina autovadītājus būt uzmanīgiem un izvēlēties ceļa apstākļiem atbilstošu braukšanas ātrumu. Tāpat šoferi tiek aicināti par izsvīduma vietām uz valsts autoceļiem informēt VAS "Latvijas valsts ceļi" Satiksmes informācijas centru, zvanot pa diennakts bezmaksas tālruni 8000 5555.