foto: LETA
Emocijas un fantastiski skati: 18 000 dejotāju izdejojuši "Māras zemes" rakstus pirmajā lielajā koncertā
XXVI Vispārējo latviešu Dziesmu un XVI Deju svētku deju lieluzvedums "Māras zeme" Daugavas stadionā.
Sabiedrība
2018. gada 7. jūlijs, 09:31

Emocijas un fantastiski skati: 18 000 dejotāju izdejojuši "Māras zemes" rakstus pirmajā lielajā koncertā

Jauns.lv

Daugavas stadionā vakar plkst.22 notika pirmais XXVI Vispārējo latviešu Dziesmu un XVI deju svētku lieluzvedums "Māras zeme".

18 000 dejotāju izdejojuši "Māras zemes" rakstus lielajā koncertā

Daugavas stadionā vairāk nekā 18 000 visu paaudžu dejotāju izdejoja latviešu tautas vēstures nozīmīgākos brīžus no pirmsākumiem līdz šodienai, no ...

gallery icon

Daugavas stadionā vairāk nekā 18 000 visu paaudžu dejotāju izdejoja latviešu tautas vēstures nozīmīgākos brīžus no pirmsākumiem līdz šodienai, no baltu cilšu sanākšanas Daugavas krastos un laika, kad pirmoreiz minēts sarkanbaltsarkanais karogs, līdz Latvijas valsts simtgades svinībām.

Caur laukumā izveidoto ornamentu, mūziku, enerģiju, ritmu un krāsu četros nosacīti izveidotos tautas vēstures posmos tiks atainota tautas dejas un dziesmas saikne ar cilvēka mūža ritumu un viņa laiku, bet katras daļas centrā īpašā aranžējumā būs sadzirdami arī Dziesmu svētku repertuāra motīvi.

Uzvedumā skanēja grupu "Iļgi", "Auļi" mūzika, kā arī Jura Kulakova mūzika Kristapa Krievkalna aranžējumā un latviešu tautas mūzika Jura Vaivoda aranžējumā. Pasākuma virsvadītāji ir Agris Daņiļevičs, Ilmārs Dreļs, Jānis Ērglis, Taiga Ludborža, Ilze Mažāne, Zanda Mūrniece, Jānis Purviņš, Gunta Skuja, kā arī svētku debitantes Dagmāra Bārbale un Selga Apse (Kanāda). Savukārt uzveduma Goda virsvadītāji ir Ieva Adāviča, Marga Apsīte, Taisa Aruma, Skaidrīte Darius (Austrālija), Elga Drulle, Ingrīda Edīte Saulīte, Rita Spalva, Uldis Šteins.

Daugavas stadionā šodien plkst.22 notiks otrais XXVI Vispārējo latviešu Dziesmu un XVI deju svētku lieluzvedums "Māras zeme", bet Mežaparka Lielajā estrādē plkst.20 izskanēs noslēguma koncerta "Zvaigžņu ceļā" ģenerālmēģinājums.

Lieluzveduma "Māras zeme" ģenerālmēģinājums Daugavas stadionā

gallery icon