foto: LETA
FOTO: ieskaties svētku aizkulisēs - tā dzīvo Dziesmu un deju svētku dalībnieki
Rīgas Teikas vidusskolas telpas, kurā apmetušies XXVI Vispārējo latviešu Dziesmu un XVI Deju svētku dalībnieki no Alūksnes un Apes novadiem.
Sabiedrība
2018. gada 5. jūlijs, 10:24

FOTO: ieskaties svētku aizkulisēs - tā dzīvo Dziesmu un deju svētku dalībnieki

Jauns.lv

Paralēli atbildīgajiem mēģinājumiem un Dziesmu un deju svētku norisēm Rīgas pilsētā, svētku dalībnieku lielākā rosība notiek tieši Rīgas skolās, kurās izmitināta lielākā daļa koristu un dejotāju no 118 Latvijas pašvaldībām. Skolas, kuru gaiteņos vēl pirms neilga laika ņirbēja skolnieku bari, tagad pārvērtušās par teju vai labiekārtotiem mitekļiem tūkstošiem dziedātāju un dejotāju. Piedāvājam foto ieskatu no Rīgas Teikas vidusskolas telpām, kur izmitināti svētku dalībnieki no Alūksnes un Apes novadiem.

Rīgas skolas pārvēršas īstos mitekļos jeb - tā dzīvo Simtgades Dziesmu un deju svētku dalībnieki

Šogad dalībnieku skaits un līdz ar to uzņemošo skolu skaits ir lielāks nekā iepriekšējos svētkos. 2013. gadā tie bija 25 ...

gallery icon

Simtgades Dziesmu un deju svētki pulcējuši ievērojamu skaitu dalībnieku, proti, 43 290 cilvēkus, tai skaitā 16 500 kordziedātājus no 427 koriem un 18 174 dejotājus no 739 kolektīviem. Svētkos piedalās dalībnieki no 118 Latvijas pašvaldībām un 21 pasaules valsts. 

Dalībnieki dzīvo teju 70 Rīgas mācību iestādēs. Katra pašvaldība pati vienojusies ar konkrētu mācību iestādi par savu dalībnieku izmitināšanu.

XXVI Vispārējie latviešu Dziesmu un XVI Deju svētki, kas šoreiz notiek Latvijas valsts simtgades zīmē, Rīgu pieskandinās līdz 8. jūlijam.

XXVI Vispārējos latviešu Dziesmu un XVI Deju svētkus organizē Latvijas Nacionālais kultūras centrs, kas ir Kultūras ministrijas padotībā esošā valsts iestāde, atbalsta lieldraugi Swedbank, Elektrum, Latvijas Mobilais Telefons (LMT), kā arī atbalstītāji Rimi, Squalio un Circle K Latvia.