foto: Ansis Starks
Rīgas Starptautiskā laikmetīgās mākslas biennāle aicina apmeklēt izstādi bez maksas
Bijusī Bioloģijas fakultātes ēka.
Kultūra
2018. gada 26. jūnijs, 15:18

Rīgas Starptautiskā laikmetīgās mākslas biennāle aicina apmeklēt izstādi bez maksas

Karlīna Timofejeva

No š.g. 27. jūnija līdz 24. oktobrim Rīgas Starptautiskā laikmetīgās mākslas biennāles izstādi katra mēneša pēdējā trešdienā ir iespējams apmeklēt bezmaksas. Pirmā bezmaksas apmeklējuma diena norisināsies 27.jūnijā.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Šogad pirmo reizi norisinās Rīgas Starptautiskā laikmetīgās mākslas biennāle (Riga International Biennial of Contemporary Art - RIBOCA). Tajā piedalās 104 mākslinieki no dažādām pasaules valstīm, un tās ietvaros iespējams iepazīt 129 mākslas darbus 8 norises vietās Rīgā un Jūrmalā, kā arī pilsētvidē. Biennāles izstādi iespējams aplūkot Latvijas Universitātes bijušajā Bioloģijas fakultātes ēkā (Kronvalda bulvāris 4, Rīga), Kristapa Morberga rezidencē (Z.A.Meirovica bulvāris 12, Rīga), Andrejsalā (Andrejostas iela 29, Rīga), bijušajā tekstilrūpnīcā “Boļševička” (Ganību dambis 30, Rīga), Sporta2 kvartālā (Sporta iela 2, Rīga; ieeja no Hanzas ielas 10), mākslas centrā “Zuzeum” (Lāčplēša iela 101, Rīga), Kaņepes Kultūras centrā (Skolas iela 15, Rīga) un mākslas stacijā “Dubulti’ (Zigfrīda Meirovica prospekts 3, Jūrnala). Biennāles vadošā kuratore ir Katerina Gregos, tās dibinātāja un komisāre - Agnija Mirgorodska.

Lai veicinātu interesi par laikmetīgo mākslu, papildus izstādei Rīgas Starptautiskā laikmetīgās mākslas biennāle organizē arī dažādu pasākumu ciklu, kura ietveros rīkotie pasākumi pieejami ikvienam interesentam. Programmā ietilpst mākslinieku lekcijas, performances, debates, darbnīcas, filmu programma un citi pasākumi, kas norisināsies laikaposmā no šī gada janvāra beigām līdz novembrim. Biennāles publisko pasākumu programmu veido apvienība “Kolektīvs” - kuratores Zane Zajančkauska un Ilze Kalnbērziņa Prā.

foto: Andrejs Strokins

Savukārt izglītības programmas ietvaros katru svētdienu bērni un viņu vecāki ir laipni gaidīti iesaistīties aizraujošās diskusijās un aktivitātēs, vienlaikus apskatot arī mākslas darbus. Kustība, zīmēšana un citas aktivitātes dod ikvienam iespēju piedalīties. Pēc stundu ilgās ekskursijas bijušajā Bioloģijas fakultātes ēkā ģimenes aicinātas piedalīties radošajās darbnīcās, kuru programmu, iedvesmojoties no biennāles izstādē redzamajiem darbiem, veidojusi Una Meiberga. Dalība radošajās darbnīcās ir bezmaksas.

Informācija par izstādi, māksliniekiem, norises vietām un pasākumiem ērti apskatāma interneta saitē digital.rigabiennial.com (tāpat arī mājas lapā rigabiennial.com).