foto: LETA
No JRT atlaistais aktieris Varis Piņķis radījis izrādi par Kārli Padegu
Aktieris Varis Piņķis.
Kultūra
2018. gada 26. jūnijs, 08:05

No JRT atlaistais aktieris Varis Piņķis radījis izrādi par Kārli Padegu

Jauns.lv / LETA

Latvijas Kultūras akadēmijas teātra mājā "Zirgu pasts" šodien plkst.19 notiks režisora Vara Piņķa izrāde "Padegs un Padegs", informēja pasākuma rīkotāju pārstāve Laila Baumane.

Izrādes scenārijs tapis, iedvesmojoties no Jāņa Kalnača grāmatas "Rīgas dendijs un autsaiders Kārlis Padegs" un izmantojot izvilkumus no 20.gadsimta 20. un 30.gadu preses, rakstījis dramaturgs Ivo Briedis. Iestudējuma lomās iejutīsies aktieri Inga Tropa un Mārtiņš Upenieks. Izrāde ir daļa no iestudējumu programmas par izciliem latviešu māksliniekiem. Programmas turpinājumā 27.jūnijā "Zirgu pastā" būs skatāma režisores Paulas Pļavnieces izrāde "No Rozentāla", savukārt 29.jūnijā - Tropas "Zibeņu domas. Irbīte".

No JRT atlaistie seši aktieri

Alvis Hermanis: "Tai dienā, kad man to vajadzēja viņiem pateikt, es ļoti stipri piedzēros. Bez šaubām, tas nav viegli..."

gallery icon

Jau vēstījām, ka Jaunā Rīgas teātra mākslinieciskais vadītājs pērn nolēma šķirties no sešiem štata aktieriem, kuru vidū bija arī Piņķis. Kopš tā laika vairāki no atlaistajiem dažādos mazās formas teātros darbojas kā režisori un/vai aktieri.