KNAB veicis vairāk kratīšanu, nekā publiski zināms: viesošanās, iespējams, bijusi ar Meroni saistītās firmās
2018. gada 20. jūnijs, 20:27

KNAB veicis vairāk kratīšanu, nekā publiski zināms: viesošanās, iespējams, bijusi ar Meroni saistītās firmās

Jauns.lv

Šodien Korupcijas un apkarošanas birojs (KNAB) veica ne vien Saeimas deputāta Artusa Kaimiņa (KPLV), KPVLV valdes locekļa Ata Zakatistova un, iespējams, arī uzņēmēja Viestura Tamuža aizturēšanu, bet arī virkni kratīšanu citur. Publiski izskanējusi versija, ka KNAB darbības saistītas ar politiskās partijas KPVLV iespējamu nelikumīgu finansēšanu.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Jauns.lv rīcībā ir informācija, ka, KNAB šodien, iespējams, ir veicis arī kratīšanas ne vien pie ar KPVLV partiju saistītajām un publiski izskanējušajām personām, bet arī  pie ar šveicieša Rūdolfa Meroni saistītajām personām. Meroni izsenis neoficiāli zināms kā Ventspils mēra Aivara Lemberga oponents, lai gan savulaik bija viņa advokāts.

Kā novēroja Jauns.lv, trešdienas rīta pusē tika manīta aktīva personu rosība Ķīpsalā pie namiem Zvejnieku ielā un Ogļu ielā. Pie ēkām bija pelēkas krāsas busiņi, kā arī manīti vīri ar mapītēm. Savukārt pēcpusdienā tur valdīja jau klusums.

foto: no izdevniecības Rīgas Viļņi arhīva
Ēka Ogļu ielā.

Saskaņā ar publiski pieejamām ziņā, Rīgā, Zvejnieku ielā 14A-3 ir reģistrēti virkne uzņēmumu: SIA “PMT Invest”, SIA “Inter – Rīga”, SIA “Mineral-trans-serviss”, SIA “Ventspils ekspedīcija”, SIA “LAT Security”, SIA “Londoninvest one”, SIA “PMT Services”, SIA “Domaines et Chateaux”, SIA “MGMT”, SIA “MS Management services”, SIA “IAG”, SIA “PMT Balticum”, SIA “Management Consulting”, SIA “RAN Management”, SIA “MS Konsultanti”, SIA “NMP”, SIA “NECK Technoligies”, SIA “Media Support” un SIA “Airtech”. 

foto: no izdevniecības Rīgas Viļņi arhīva
Ēka Zvejnieku ielā.

Ņemot vērā informāciju par šo uzņēmumu valdes locekļiem, tās, iespējams, ir Meroni pietuvinātas personas. Visiem šiem uzņēmumiem, izņemot SIA “Airtech”, saskaņā ar Valsts ieņēmumu dienesta publiskoto informāciju, nav nodokļu parādu virs 150 eiro. Savukārt SIA “Airtech” šogad jūnija sākumā bija aktuāls nodokļu parāds 85651,80 eiro apmērā. Tieši SIA “Airtech” publiskajā telpā bijis pieminēts visskaļāk, izvirzot teoriju, ka caur šo uzņēmumu Artuss Kaimiņš vai viņa uzņēmums, iespējams, saņēmis kādus labumus. Saskaņā ar Lursoft datiem, “Airtech” dibināts 2008. gadā un pieder Britu Virdžīnu salu uzņēmumam  “Eurocom International Limited”, bet tā valdē darbojas Mārtiņš Bunka.