"Jums ir tiesības klusēt..." KNAB izmeklētājs kameru priekšā aiztur Kaimiņu, Zariņš iesaka, kuru advokātu ņemt
112
2018. gada 20. jūnijs, 14:39

"Jums ir tiesības klusēt..." KNAB izmeklētājs kameru priekšā aiztur Kaimiņu, Zariņš iesaka, kuru advokātu ņemt

Jauns.lv

"Šobrīd, Artuss, jūs tiekat aizturēts. Es esmu Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja izmeklētājs Stūris. Jums ir tiesības klusēt, viss, ko jūs teiksiet var tikt izmantots pret jums, jums ir tiesības uz advokātu, tai skaitā, valsts apmaksātu advokātu. Šis ir izraksts no likuma par aizturētā tiesībām un pienākumiem. Lūdzu, sekojiet," Kaimiņam paziņoja izmeklētājs.

Pēc tam Kaimiņš, manāmi sasvīdis, vērsās pie žurnālistiem, lūdzot salveti, uz ko izmeklētājs norādīja, ka tās tiks nodrošinātas. "Jūs sev nevarat nodrošināt, kur vēl man nodrošināsiet," dzēlīgs bija deputāts.

Virzoties ārā pa gaiteni, Kaimiņu vēl pārtvēra Saeimas deputāts Ivars Zariņš ("Saskaņa"), kurš zināja dot padomu par piesaistāmo advokātu. Zariņš zināja teikt, ka var ņemt Saulvedi Vārpiņu, kurš "saprot tās lietas".

izturētais parlamentārietis paziņoja, ka viņam nav telefona numura, taču te Zariņš atkal varēja būt noderīgs un lūdza, vai kādam ir lapiņa, uz kuras to uzrakstīt.

Galu galā Kaimiņš tika ne vien pie Saulveža Vārpiņa telefona numura, bet arī salvetes, ko viņam laipni pasniedza žurnālists un RīgaTV 24 raidījumu vadītājs Ansis Bogustovs.