foto: LETA
No šodienas vilcieni brauc pēc vasaras saraksta
2018. gada 10. jūnijs, 07:58

No šodienas vilcieni brauc pēc vasaras saraksta

Jauns.lv / LETA

Šodien stājas spēkā vilcienu kustības vasaras saraksts, pavēstīja AS "Pasažieru vilciens" pārstāvji.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Jaunajā kustības sarakstā paredzēts, ka vairākiem reisiem ir palielināts kustības ātrums, līdz ar to atkarībā no reisa ceļā patērētais laiks samazināts par divām līdz deviņām minūtēm. Jaunais vilcienu kustības grafiks ir izstrādāts uz esošā saraksta bāzes ar nelielām korekcijām.

Tostarp Jelgavas virzienā ir mainīts viss vilcienu saraksts, un turpmāk ceļā uz un no Jelgavas pasažieri pavadīs četras minūtes mazāk nekā līdz šim. Būtiskas izmaiņas skars arī Tukuma virzienu.

Salīdzinot ar šobrīd spēkā esošo sarakstu, vilcienu pienākšanas un atiešanas laiki var mainīties līdz desmit minūtēm.

Kā katru gadu, arī šajā vasaras sezonā "Pasažieru vilciens" norīkos vairāk vilcienu uz atpūtnieku iecienītajiem galamērķiem. Jūrmalas virzienā katru dienu kursēs septiņi, bet Carnikavas virzienā - četri papildu vilcieni.

Izmaiņas skars arī atsevišķu reisu atiešanu no Rīgas stacijas - mainīti atiešanas ceļi un platformas.

"Pasažieru vilciena" valdes priekšsēdētājs Rodžers Jānis Grigulis sacīja, ka pasažieru vilciena galvenā priekšrocība ir ātrums, kas kompānijai vienlaikus ir arī lielākais izaicinājums. ""Pasažieru vilciena galvenā priekšrocība ir ātrums, un reizē tas ir arī mūsu lielākais izaicinājums. Šogad, cieši sadarbojoties ar VAS "Latvijas dzelzceļš", esam sasnieguši vērā ņemamus rezultātus vilcienu kustības paātrināšanai, taču tas ir tikai pirmais solis - darbs pie ātruma palielināšanas turpinās," viņš teica.

"Pasažieru vilciens" ir izveidots 2001.gadā, nodalot iekšzemes pasažieru pārvadājumus no "Latvijas dzelzceļa" veiktajām funkcijām. Iepriekš "Pasažieru vilciens" 100% bija "Latvijas dzelzceļa" meitasuzņēmums, taču 2008.gada oktobrī tas tika pārveidots par valsts uzņēmumu.