foto: Evija Trifanova/LETA
Šodien Latviju šķērsos lietus zona; vietām gaidāms pērkona negaiss
Sieviete pērkona negaisa laikā.
Sabiedrība
2018. gada 17. maijs, 07:22

Šodien Latviju šķērsos lietus zona; vietām gaidāms pērkona negaiss

LETA

Ceturtdienas priekšpusdienā Latvijas dienvidaustrumu novadus turpinās šķērsot neliela lietus zona, savukārt pēcpusdienā un vakarā Latgalē un Sēlijā prognozētas pērkona lietusgāzes.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Pērkona negaiss atnesīs intensīvu lietu, iespējamas arī lielas vēja brāzmas un krusa. Daži negaisa mākoņi var izaugt arī citviet valstī, galvenokārt vakarā un naktī uz piektdienu. Īslaicīgs lietus gaidāms daudzviet.

Saulainākā ceturtdiena būs Kurzemē un Vidzemes ziemeļrietumu daļā. Gaiss sasils līdz +19..+25 grādiem. Vējš lēni līdz mēreni pūtīs no dažādiem virzieniem.

Rīgā dienas otrajā pusē palielināsies mākoņu daudzums, iespējams īslaicīgs lietus, ceturtdienas vakarā un naktī uz piektdienu pieaugs pērkona lietusgāžu varbūtība. Saule gaisu sasildīs līdz +24 grādiem, bet pie jūras, pūšot ziemeļvējam, tā svārstīsies ap +20 grādiem.

Laikapstākļus nosaka ciklons, tā centrs atrodas Polijā. Atmosfēras spiediens Latvijā pazeminājies līdz 758-759 dzīvsudraba staba milimetriem jūras līmenī.

Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrs brīdina, ka daudzviet valstī, arī Rīgā, saglabājas augsta ugunsbīstamība mežos.