foto: Rebeka Žeire/LETA
Lielajā talkā Mangaļsalā atrasts nesprādzis kara laika lādiņš
Daugavas grīva pie Mangaļsalas.
Sabiedrība
2018. gada 28. aprīlis, 17:39

Lielajā talkā Mangaļsalā atrasts nesprādzis kara laika lādiņš

LETA

Lielajā talkā Mangaļsalā atrasts nesprādzis kara laika lādiņš, informēja Lielās talkas mediju koordinatore Ginta Zalaka.

Neiztika arī bez citiem savdabīgiem atradumiem. Izmesti portatīvie datori un nonēsātie apavi vairs neesot retums. Taču šogad kāds talkotājs uzgājis arī pārīti pilnīgi jaunu kedu ar visām cenu zīmēm.

Jau ziņots, ka sakopjot vidi un stādot kokus nākotnei, šodien vairāk nekā 1700 vietās Latvijā norosinājās Lielā talka.

Cilvēki sakopj savu zemi - visā valstī noris Lielā talka 2018

gallery icon
63

Šogad talcinieki bija nodarbināti dažādos darbos - atkritumu vākšana, kapsētu un parku sakopšana no pērnajām lapām un nolūzušajiem zariem, pagalmu labiekārtošana un apzaļumošana, kā arī koku stādīšana. Daudzas talkas noritēja īpašā Latvijas simtgades noskaņā, stādot alejas un ierīkojot puķu dobes vai apstādījumus, piemēram, Latvijas karoga krāsās.

Lielās talkas vadītāja Vita Jaunzeme norāda: "Atšķirībā no citiem gadiem, šogad īpaši aktīvi bija tā sauktie pēdējā brīža talcinieki. Lai arī oficiāli bija reģistrētas ap 1700 talkas, faktiskais to skaits bija vēl lielāks, jo arī talkas dienā novadu koordinatori steidza palīgā iedzīvotājiem ar padomu, kā labāk vēl organizēt talkas oficiāli nereģistrētā vietā. Neskatoties uz brīžiem brāzmaino vēju un lietus smidzināšanu, iedzīvotāju aktivitāte bija liela."

Elbakjans ar "Ghetto Games" jauniešiem talko pie Zebrus ezera

28.aprīlī, "Ghetto Games" jaunieši kopā ar Ghetto Daddy Raimondu Elbakjanu un Ghetto Mommy Sandu Gertneri Dobeles novadā talkoja pie Zebrus ...

gallery icon
12

Noslēdzot Lielo talku un gaidot Pasaules talku rudenī, Jaunzeme aicināja ikvienu Latvijas iedzīvotāju iestādīt arī savu Laimes koku un augt tam līdzi, vērojot kā tas no sēklas izaug līdz kokam: "Es izsaku vissirsnīgāko pateicību ikvienam, kas ir piedalījies Lielajā talkā! Šo 10 gadu laikā esam sakopuši savu zemi un mainījušies arī paši. Tagad varam dalīties pieredzē ar citām pasaules valstīm. Mums jāiet uz priekšu! Tāpēc aicinu ikvienu iestādīt savu Laimes koku, kas simbolizē mūsu labās domas un novēlējumus Latvijai kā pārtikušai, veselīgai un gudrai nākamās simtgades valstij," teica Jaunzeme.

Ministrs Reirs kopā ar zemessargiem un ASV kareivjiem Lielajā talkā sakopj Kapseļu ielas bērnunama teritoriju

gallery icon
56

"Izdevniecības Rīgas Viļņi" draudzīgais kolektīvs talko Majoros

Piedaloties Lielajā talkā, šogad "Rīgas Viļņu" kolektīvs jautrā atmosfērā sakopj teritoriju Majoros, Konkordijas ielā.

gallery icon
65