foto: Edijs Pālens/LETA
Saeimas deputāts Ringolds Balodis iestājies Nacionālajā apvienībā
Latvijas Universitātes Juridiskās fakultātes profesors un Saeimas deputāts Ringolds Balodis.
Politika
2018. gada 16. aprīlis, 16:30

Saeimas deputāts Ringolds Balodis iestājies Nacionālajā apvienībā

LETA

Saeimas deputāts Ringolds Balodis, kurš janvārī pameta partijas "No sirds Latvijai" frakciju, šodien uzņemts nacionālajā apvienībā "Visu Latvijai!"-"Tēvzemei un brīvībai"/LNNK (VL-TB/LNNK), informēja politiskā spēka pārstāve Dace Kalniņa.

Šādu lēmumu pieņēmusi VL-TB/LNNK valde.

Vēlmi pievienoties nacionālajai apvienībai Balodis skaidro ar viedokļu sakritību daudzos būtiskos jautājumos, kā arī iestāšanos apvienībā uzskata par likumsakarīgu savas parlamentārās darbības turpinājumu, informēja Kalniņa.

"Ar nacionālās apvienības deputātiem izveidojās lieliska sadarbība, gan izvirzot Egilu Levitu par Valsts prezidenta amata kandidātu, gan vadot Zolitūdes traģēdijas parlamentāro izmeklēšanas komisiju, kā arī, strādājot Aizsardzības, iekšlietu un korupcijas novēršanas komisijā un Nacionālās drošības komisijā. Pilnībā piekrītu VL-TB/LNNK viedoklim virknē problēmjautājumu, piemēram, saistībā ar "čekas maisiem" vai tā dēvētās "Oligarhu lietas" parlamentāro izmeklēšanu," pauda politiķis.

Balodis izteica viedokli, ka atšķirībā no citām politiskajām partijām, kam uzsvars uz latviskumu, viņaprāt, parādoties vien priekšvēlēšanu laikā, nacionālajai apvienībai "tas ir būtības pats pamats".

"Ar Balodi esam sadarbojušies jau partijas "Visu Latvijai!" pirmsākumā, kad profesors kā konstitucionālo tiesību eksperts sniedza juridiskus padomus vairākos būtiskos jautājumos, tai skaitā, izstrādājot Satversmes grozījumu projektu parakstu vākšanai, lai nodrošinātu pāreju uz izglītību valsts valodā," norāda nacionālās apvienības valdes loceklis Imants Parādnieks.

Parlamenta deputāts Balodis šī gada janvāra vidū paziņoja par lēmumu izstāties no partijas "No sirds Latvijai" frakcijas, tādā veidā paužot savu kritisko attieksmi pret šīs partijas deputātes Ingunas Sudrabas darbu tā dēvētās "Oligarhu lietas" parlamentārās izmeklēšanas komisijas vadītājas amatā.