foto: Ekrānuzņēmums
Pīks: "Kamēr nemainīsies Putina politika, nevarēs tikt galā arī ar Asadu"
Pīks arī norādīja, ka pret Asadu netiek izmantoti drastiskāki līdzekļi, jo lielvaras nevēlas konfliktu saasināt.
Viedokļi
2018. gada 10. aprīlis, 15:06

Pīks: "Kamēr nemainīsies Putina politika, nevarēs tikt galā arī ar Asadu"

RīgaTV 24

"Galvenais ir tas, ka ir spēks, kas Asadu atbalsta. Tas palīdz šo konfliktu uzturēt. Šobrīd tiešām ir grūti pateikt, kā tas varētu risināties. Kamēr būs šāda politika esošajam Krievijas valdniekam, tikmēr nevarēs tikt galā arī ar Asadu," politiķis Rihards Pīks apgalvoja RīgaTV 24 raidījumā "Apkārt pasaulei: fakti un analīze", komentējot nedēļas nogalē Sīrijā notikušo ķīmisko uzbrukumu un Sīrijas konfliktu kopumā.

Pīks sacīja, ka Asads var turpināt konfliktu tikai tāpēc, ka viņu atbalsta citas spēcīgas valstis, īpaši Krievija. "Tur stāv aizmugurē Krievija, arī Irānas esošais režīms atbalsta viņu. Tas viņu iedrošina, jo tomēr Krievija ir lielvalsts, kodolvalsts," sacīja Pīks.

foto: Ekrānuzņēmums
Pīks arī norādīja, ka pret Asadu netiek izmantoti drastiskāki līdzekļi, jo lielvaras nevēlas konfliktu saasināt.

Viņš uzskata, ka Krievija iesaistās šajā konfliktā, lai tā netiktu izolēta no globālās politikas un tiktu aicināta pie "lielā galda". "Kāpēc Krievija tur iesaistījās? Tur Krievijai ir bāze tuvumā, bet to bāzi neviens neaiztika. Es domāju, ka Krievija iesaistījās tīri tāpēc, ka Putinu pēdējā laikā vairs neaicināja pie lielā galda, pie notikumiem. Bija nepieciešams, lai viņu aicina! Tas skan diezgan briesmīgi un egoistiski, bet, analizējot šo situāciju, citu iemeslu iesaistīties Putinam nebija," skaidroja Pīks.

Pīks arī norādīja, ka pret Asadu netiek izmantoti drastiskāki līdzekļi, jo lielvaras nevēlas konfliktu saasināt: "Acīmredzot, neviens negrib izraisīt lielāku, globālāku konfliktu. Novākt to Asadu, es domāju, arī nav tik viegli. Uzmest Damaskai, viņa pilij, virsū kādu bumbu… Viņš var tur nebūt iekšā. Mēs jau zinām, kā slēpās Irākas diktators. Viņam bija daudz pilis un bunkuri. Tādā veidā to atrisināt nevar."