Sabiedrība
2018. gada 28. marts, 18:00

Sociālo tīklu lietotāji ņirgājas par Vējoņa skaidrojumu, kāpēc Ansis Ataols Bērziņš netiks apžēlots

Jauns.lv / LETA

Valsts prezidents Raimonds Vējonis neatsauksies aicinājumam un neapžēlos par 13. janvāra Vecrīgas grautiņiem notiesāto Ansi Ataolu Bērziņu. Vējonis atgādināja, ka 68 cilvēki saņēma dažādus sodus un teju visi cilvēki šos sodus ir izcietuši. "Šie cilvēki ir cienījuši tiesu un likumu, tādēļ nebūtu godīgi, ka tie, kas ir cienījuši likumu un tiesas nolemto, tiktu sodīti, bet kāds tiktu apžēlots tikai tāpēc, ka pats ar savu rīcību panācis reālu cietumsodu. Sākotnēji lemtais nebija cietumsods, un tas ir jāpatur prātā," teica Valsts prezidents.

Prezidenta teikto pamanījuši daudzi tvitera lietotāji, kuri prezidenta pausto argumentu neuzskata par pamatotu un, izmantojot mirkļubirku #SkaidroVējonis, sniedz līdzīgus sprieduma piemērus. 

Jau vēstīts, ka Bērziņam par dalību 2009.gada 13.janvāra Vecrīgas grautiņos bija piespriesta nosacīta brīvības atņemšana uz vienu gadu un astoņiem mēnešiem. Tiesa Bērziņam piesprieda arī Valsts probācijas dienesta (VPD) uzraudzību, tomēr viņš to nepildīja, VPD neieradās, kā rezultātā tiesa mainīja savu lēmumu un nosacītu cietumsodu aizstāja jau ar reālu brīvības atņemšanu.

Šajā brīdī Bērziņš izšķīrās pamest Latviju, pēc paša vārdiem, dodoties "politiskajā trimdā". Šādos apstākļos Bērziņš 2016.gada sākumā tika izsludināts starptautiskā meklēšanā, līdz 2017.gada pavasarī viņš tika aizturēts Čehijā.

Atskats uz 2009. gada Vecrīgas grautiņiem

2009. gada 13. janvāris vēl ilgi paliks daudzu atmiņās, kā viena no nemierīgākajām dienām Latvijas jaunāko laiku vēsturē. Tauta izgāja ...

gallery icon
102