Kaut kas tik burvīgs Latvijā sen nebija piedzīvots. FOTO
Ģitārista Kaspara Zemīša pirmā albuma prezentācija izraisīja milzīgu tautas interesi. Uz to ļaudis pat stāvēja pamatīgā rindā.
Kultūra
2016. gada 31. marts, 12:13

Kaut kas tik burvīgs Latvijā sen nebija piedzīvots. FOTO

Jauns.lv

Ģitārists un komponists Kaspars Zemītis Rīgas Domā ar aizkustinošu koncertu prezentēja savu pirmo albumu „Mana lūgšana”.

Pirms koncerta dievnama ārpusē izveidojās gara rinda, bet sākoties albuma prezentācijai, baznīcas plašās telpas bija ļaužu pārpildītas. Klātesošos priecēja Valsts Akadēmiskais koris „Latvija” diriģenta Māra Sirmā vadībā, stīgu kvartets – Madara Gaile, Kristiāna Ozoliņa, Ineta Abakuka, Māra Botmane, vokālā grupa „Schola Cantorum Riga” Guntara Prāņa vadībā un grupas „Prāta vētra” solists Renārs Kaupers.

Albums „Mana lūgšana” ir Kaspara Zemīša saruna ar Dievu mūzikā, un tā centrālais skaņdarbs ir „Mesa”, kas ir Kaspara Zemīša sajūtu atspoguļojums dievkalpojumā.

Koncerta noslēguma daļā kopā ar Kasparu Zemīti muzicēja arī Renārs Kaupers, kurš teica nelielu apsveikuma uzrunu. Noslēdzoties gandrīz divu stundu garajam koncertam, Zemītis saņēma ziedus un vairāk nekā desmit minūtes ilgus aplausus. Ļaudis pat cēlās kājās. Pēc koncerta Zemītis sniedza autogrāfus tiem, kas bija iegādājušies viņa pirmo albumu. Jāteic, ka arī tur izveidojās garas rindas. To redzot Renārs Kaupers portālam Kasjauns.lv noteica. „ Prieks! Tagad „Prāta vētra” var atpūsties!”

Kaspars Zemītis – „Prelūdija sveces gaismai”

 

Kasjauns.lv / Foto: Anete Janševica