foto: Ekrānuzņēmums
No turienes tie divi caurumi pierē - Artuss Kaimiņš pirmoreiz runā par baiso avāriju, kurā nositās viņa draugi
Viņš pats atzīst, ka dzimis laimes krekliņā. Izdzīvot tik smagā avārijā, kāda notika 2003.gadā, ir liela veiksme.
Sabiedrība
2018. gada 13. marts, 22:15

No turienes tie divi caurumi pierē - Artuss Kaimiņš pirmoreiz runā par baiso avāriju, kurā nositās viņa draugi

Jauns.lv

Neatkarīgais Saeimas deputāts Artuss Kaimiņš TVRīga 24 raidījumā "Rampas ugunīs" pirmo reizi runāja par traģisko 2003.gada avāriju, kurā gāja bojā divi viņa draugi aktieri, bet viņš, tiekot izmests no auto pa aizmugurējo logu, nelaimē izdzīvoja.

Jaunais deputāts, aktieris Artuss Kaimiņš savā pirmajā Saeimas sēdē

2014. gada 4. novembrī uz pirmo sēdi sapulcējās 12. Saeimas jaunievēlētie deputāti, tostarp aktieris Artuss Kaimiņš.

gallery icon
27

2003.gada 23. aprīlī pl.17:05 ceļā no Valmieras uz Rīgu notika traģiska avārija. Uz Inčukalna apvedceļa ceļu satiksmes negadījumā cieta pieci Valmieras teātra aktieri, divi no viņiem notikuma vietā gājā bojā. Pie stūres bija Brigita Pauzere - jaunā aktrise, režisora Armanda Ekšteta mīļotā sieviete, kura turklāt bija stāvoklī, notikuma vietā gāja bojā. Viņa bija neveiksmīgi centusies veikt apdzīšanas manevru. Bojā gāja arī jaunais aktieris Ojārs Ritovs. Taču izdzīvoja visi trīs aizmugurē sēdošie cilvēki, starp tiem arī tobrīd pavisam jauniņais Artuss Kaimiņš, kuram liktenis lēma teātra skatuvi nomainīt pret politikas skatuvi.

Kā atgādinājums uz mūžu - punkti pierē

Raidījumā pie Andra Kiviča Kaimiņš saka, ka nereti saņem jautājumus, kas gan viņam tie par simetriskiem punktiem pierē. "Pirmo reizi īstenībā par to runāju. Daudzi jautā, kas man tie par tādiem punktiem - ragi, vai? Tā kā es esmu no elles izbēdzis... Lai tā domā, lai tā arī ir," saka Kaimiņš, "bet patiesībā tas ir no tā, ka es salauzu sprandu". 

Pusgadu viņš staigājis ar skrūvēm. Viņš arī kliedē baumas, ka Kaimiņš bijis tas, kurš toreiz sēdējis pie stūres. Parasti tā bijis, jo viņš mašīnās bijis dīdžejs, kas maina mūziku, taču tajā liktenīgajā reizē priekšā palaidis Ojāru Ritovu, un pats iekāpis aizmugurē līdzās Līvai Krūmiņai.

35 mirkļi aktiera un Saeimas deputāta Artusa Kaimiņa dzīvē

gallery icon
35

Avārija likusi padomāt: a kāpēc tu paliki dzīvs?

"...Un tad pēc tiem 60 kilometriem notikās tā avārija. Viņi abi divi uz vietas bija beigti. Brigita bija stāvoklī. Un mūs trijatā izmeta ārā pa aizmugurējo logu. Līva Krūmiņa, Laimonis Stīpnieks - fotogrāfs, tagad jau gados - nu un es, Kaimiņš," raidījumā Kivičam stāsta Kaimiņš. Pēcāk viņš uzzinājis, ka tamlīdzīgi smagās avārijās letālas sekas esot visbiežāk, vai arī cilvēki paliek paralizēti no kakla uz leju. "Nu un viens re'kur stāv, sēž. Ir tāds laimes krekliņš, jā. Tas tā  - lai nedomā, ka es no elles esmu izkritis," par savu neticamo veiksmi teic Kaimiņš.