foto: Facebook
Jaunumi pirms 4 gadiem Spānijā pazudušās latvietes Agneses Kļaviņas lietā
Divus vīriešus apsūdz latvietes nolaupīšanā. Slepkavībā viņus apsūdzēt nevar, jo nav atrasts Agneses līķis.
2018. gada 1. marts, 14:10

Jaunumi pirms 4 gadiem Spānijā pazudušās latvietes Agneses Kļaviņas lietā

Jauns.lv

Diviem vīriešiem, kurus tur aizdomās par Latvijas pilsones Agneses Kļaviņas slepkavību, šonedēļ uzrādītas apsūdzības. Agneses Kļaviņas mirstīgās atliekas joprojām nav atrastas, bet apsūdzētajiem draud līdz pat 12 gadu cietumsods par viņas nolaupīšanu, vēsta britu mediji.

Abi apsūdzētie.

Lielbritānijā zināma multimiljonāra, nekustamā īpašuma aģenta dēlam Veslijam Kaperam un viņa draugam Kreigam Porteram prokurori vēlas 12 gadu cietumsodu par jaunās sievietes nolaupīšanu, teikts Spānijas tiesas paziņojumā.

Kā zināms, tobrīd 30 gadus vecā Agnese Kļaviņa bez pēdām pazuda 2014.gada 6.septembrō Spānijas kūrortā Marbeljā, un pēdējie videoieraksti, kur jaunā sieviete redzama dzīva, filmēti klubā "Aqua Mist". Viņa iekāpusi 40 gadus vecā Kapera luksusa klases mersedesā. Pēc tam sieviete pazuda bez vēsts, un visu šo gadu garumā Agneses ģimene cīnās par atvērtu izmeklēšanas un tiesvedības procesu. Malagas tiesa pērn Kļaviņas lietu noslepenoja.

Viens no Kļaviņu ģimenes advokātiem - Fernando Skorniks - paudis, ka Agneses līķis, visticamāk, guļ Vidusjūras dibenā.

Joprojām nav atrasta pazudusī Latvijas pilsone Agnese Kļaviņa

Pēdējoreiz redzēta Spānijā, Marbellā, pirms diviem gadiem. Aizdomās par latvietes slepkavību tiek turēti 2 turīgi britu vīrieši.

gallery icon
9

Vīrieši apsūdzēti par Kļaviņas nolaupīšanu, balstoties pierādījumos, tostarp DNS analīzēs, kas savākti uz Kapera tēvam piederošās jahtas. Tāpat pierādījumos iekļauti novērošanas kameras kadri, kuros redzams, ka trīs nenoskaidroti vīrieši uz jahtu nes lielu čemodānu.

Kasjauns.lv jau rakstīja, ka Spānijā bez vēsts pazudusi latviešu izcelsmes viesmīle Agnese. Pagājuši jau četri gadi, bet mīklainā pazušana joprojām nav līdz galam atrisināta.