foto: LETA
Parādās jaunas detaļas par Rimšēvičam it kā rakstīto īsziņu ar draudiem nošaut. Maizītis: "Daudz kas neapstiprinājās"
Aizdomās par vismaz 100 000 eiro kukuļa pieprasīšanu aizturētais Latvijas Bankas prezidents atbild uz žurnālistu jautājumiem pēc atbrīvošanas no Valsts policijas izolatora Čiekurkalnā.
2018. gada 28. februāris, 08:55

Parādās jaunas detaļas par Rimšēvičam it kā rakstīto īsziņu ar draudiem nošaut. Maizītis: "Daudz kas neapstiprinājās"

Jauns.lv/LETA

Līdz šim nav gūts apstiprinājums tam, ka par kukuļa izspiešanu aizdomās turētajam Latvijas Bankas prezidentam Ilmāram Rimšēvičam būtu izteikti nāves draudi, kā viņš pats to publiski apgalvoja, taču nevar izslēgt, ka tuvākajā nākotnē šajā lietā atklāsies kaut kas jauns, šorīt intervijā Latvijas Televīzijas (LTV) raidījumam "Rīta panorāma" sacīja Satversmes aizsardzības biroja (SAB) direktors Jānis Maizītis.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item
foto: LETA
Maizītis: Pagaidām nav gūts apstiprinājums, ka Rimšēvičam izteikti nāves draudi.

Viņš uzsvēra, ka kriminālprocesu par nāves draudu izteikšanu Rimšēvičam ir sākusi Valsts policija (VP), kura arī detalizēti šo lietu izmeklē. Tomēr SAB direktors apstiprināja, ka arī viņa vadītajā birojā bija pārbaudāma informācija par Latvijas Bankas prezidentam, iespējams, izteiktiem draudiem.

"Pārbaudāmā informācija bija mūsu birojā. Mēs to baudījām. Daudzas lietas neapstiprinājās. Ir vēl lietas, kuras jābauda, bet šajos jautājumos mēs sadarbosimies ar VP," sacīja SAB direktors. Maizītis apstiprināja, ka starp pārbaudāmajām lietām bijusi arī Rimšēviča saņemtā mobilā tālruņa īsziņa, taču viņš neatklāja, vai pats ir redzējis šo īsziņu.

Jautāts, vai līdz ar to patlaban nevar apgalvot, ka draudi Rimšēvičam ir bijuši, Maizītis atbildēja: "Šajā brīdī nē, bet es neizslēdzu, ka, veicot papildu pārbaudes, tiek noskaidrots kaut kas vairāk."

Maizītis: SAB rīcībā nav un nebija fotogrāfijas no Rimšēviča aizdomīgā brauciena uz Krieviju

Satversmes aizsardzības biroja rīcībā līdz šim brīdim nav nonācis vairākos plašsaziņas līdzekļos pārpublicētais fotoattēls, kurā korupcijas noziegumos aizdomās turētais Latvijas Bankas prezidents Ilmārs Rimšēvičs it kā redzams medību vai makšķerēšanas braucienā Krievijā kopā ar Krievijas Informāciju tehnoloģijas izpētes institūta vadītājam Dmitrijam Piļščikovam līdzīgu personu.

Maizītis šorīt atzina, ka publiskajā telpā parādās arī neprecīza informācija. "Jā, mēs īsu brīdi pirms šīs publikācijas zinājām, ka tāda būs, bet mums nebija tās fotogrāfijas," atzina Maizītis.

Skaidrojot, kāpēc SAB sāka pārbaudi par Rimšēviča pielaidi valsts noslēpumam, Maizītis atzina, ka biroja rīcībā "arī iepriekš ir bijusi dažāda informācija". "Šī publiskā informācija un vēl arī citi apstākļi bija pamats, lai uzsāktu šādu pārbaudi. Tāpat arī, protams, mums ir jāvērtē viss, kas notiek tiesībsargājošajās iestādēs - gan policijā, gan Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojā," sacīja Maizītis.

Viņš vairākkārt uzsvēra, ka saistībā ar Rimšēviča gadījumu publiskajā telpā un arī tiesībsargājošo iestāžu rīcībā ir "ļoti daudz ļoti, ļoti pretrunīgas informācijas". "Nu tad ir jātiek skaidrībā, vai šāda persona var strādāt ar valsts noslēpumu vai nē," sacīja SAB priekšnieks.

Kā ziņots, VP ir sākusi kriminālprocesu par iespējamiem nošaušanas draudiem, kas varētu būt izteikti Rimšēvičam. Rimšēviča advokāts Saulvedis Vārpiņš apliecināja, ka Rimšēvičs ir uzrakstījis iesniegumu VP par saņemtiem draudiem. Policija sākusi kriminālprocesu pēc Krimināllikuma panta par draudiem izdarīt slepkavību. Rimšēvičs lietā ir atzīts par cietušo. Jaunus draudus Rimšēvičs nav saņēmis, atzina advokāts.

Rimšēvičs 20.februārī žurnālistiem paziņoja, ka Latvijā pamazām daudziem esot kļuvis neērts. Viņam esot izteikti nošaušanas draudi, par kuriem viņš informējis drošības institūcijas. Janvāra beigās viņam uz mobilo tālruni atnākusi īsziņa "no konkrēta cilvēka". Intervijā LTV raidījumam "Viens pret vienu" Rimšēvičs paskaidroja, ka īsziņu saņēmis no sev ļoti labi pazīstama cilvēka, kurš norādījis, ka viņam ir informācija par vēlmi Rimšēviču nogalināt.

recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās

Kā izskatās apzagtā Rimšēviča villa Langstiņos

gallery icon
10

Ilmāru Rimšēviču atbrīvo no ieslodzījuma

Likumsargi atbrīvojuši Latvijas Bankas prezidentu Ilmāru Rimšēviču.

gallery icon
12

Ilmārs Rimšēvičs dzīvē un darbā

Ilmārs Rimšēvičs dzīvē un darbā

gallery icon
51