foto: Evija Trifanova/LETA
Policija sākusi kriminālprocesu par iespējamiem nošaušanas draudiem Rimšēvičam
Ilmārs Rimšēvičs ir uzrakstījis iesniegumu Valsts policijai par saņemtiem draudiem, pēc kā policija ir sākusi kriminālprocesu.
112
2018. gada 27. februāris, 18:07

Policija sākusi kriminālprocesu par iespējamiem nošaušanas draudiem Rimšēvičam

LETA

Valsts policija sākusi kriminālprocesu par iespējamiem nošaušanas draudiem korupcijā aizdomās turētajam Latvijas Bankas prezidentam Ilmāram Rimšēvičam.

Rimšēviča advokāts Saulvedis Vārpiņš apliecināja, ka Rimšēvičs ir uzrakstījis iesniegumu Valsts policijai par saņemtiem draudiem. Policija sākusi kriminālprocesu pēc Krimināllikuma panta par draudiem izdarīt slepkavību. Rimšēvičs lietā ir atzīts par cietušo.

Jaunus draudus Rimšēvičs nav saņēmis, atzina advokāts.

Valsts policijas preses pārstāve Sigita Pildava apstiprināja, ka sākts kriminālprocess par iesniegumā minēto faktu un tiek veikta izmeklēšana.

Kā izskatās apzagtā Rimšēviča villa Langstiņos

gallery icon
10

Rimšēvičs 20.februārī žurnālistiem paziņoja, ka Latvijā pamazām daudziem esot kļuvis neērts. Viņam esot izteikti nošaušanas draudi, par kuriem viņš informējis drošības institūcijas.

Janvāra beigās viņam uz mobilo tālruni atnākusi īsziņa "no konkrēta cilvēka". Intervijā LTV raidījumam "1:1" Rimšēvičs paskaidroja, ka īsziņu viņš saņēmis no sev ļoti labi pazīstama cilvēka, kurš īsziņas tekstā norādījis, ka viņam ir informācija par vēlmi Rimšēviču nogalināt.

Rimšēvičs tiek turēts aizdomās Korupcijas novēršanas un apkarošanas un apkarošanas biroja izmeklētā kriminālprocesā pēc Krimināllikuma 320.panta ceturtās daļas par kukuļa pieprasīšanu un pieņemšanu lielā apmērā. Kukuļa apmērs ir vismaz 100 000 eiro. Rimšēvičam piemēroti ar brīvības atņemšanu nesaistīti drošības līdzekļi - drošības nauda, noteiktas nodarbošanās aizliegums, aizliegums tuvoties noteiktām personām un aizliegums izbraukt no valsts.

Vienlaikus Rimšēvičs paziņojis, ka ir nolēmis neatkāpties no amata.

Pagājušās nedēļas nogalē notikusi seifa zādzība no Rimšēviča mājas. Policija par notikušo sākusi kriminālprocesu.