Bērnu slimnīcā viesojas samurajs: dakteri-klauni izveidojuši īpašu izrādi bērniem
foto: Juris Rozenbergs
Leģendas galvenais varonis - samurajs Benkejs.
Sabiedrība

Bērnu slimnīcā viesojas samurajs: dakteri-klauni izveidojuši īpašu izrādi bērniem

Jauns.lv

Pašmāju dakteru-klaunu biedrība “Dr.Klauns”, sadarbībā ar Izraēlas aktieri un režisoru Alekseju Gavrielovu, kā arī Latvijas dakteriem-klauniem Tatjanu Batovu un Igoru Narovsku izveidojusi izrādi "Leģenda par drošsirdīgo samuraju", kas ceturtdien, 1. februārī pirmo reizi izrādīta Bērnu klīniskās universitātes slimnīcā.

Bērnu slimnīcā viesojas samurajs: dakteri-klauni i...

Kā informēja biedrības "Dr.Klauns" pārstāve Daina Vārpiņa, projekta mērķis bija izveidot izrādi, ko dāvināt bērniem, kuri ārstējas slimnīcās, bērniem ar īpašām vajadzībām un jebkuram, kurš atrodas grūtā dzīves situācijā.

Izrādes centrā ir drosmīgs samurajs Benkejs.

Izrāde "Leģenda par drošsirdīgo samuraju"

Pašmāju dakteru-klaunu biedrība “Dr.Klauns”, sadarbībā ar Izraēlas aktieri un režisoru Alekseju Gavrielovu, kā arī Latvijas dakteriem-klauniem Tatjanu Batovu un Igoru ...

"Stāstot par viņa gaitām, cīņām un uzvarām, dakteri-klauni sniedz bērniem varoni, kurš nekad nepadodas, ar kuru katrs bērns varētu sevi identificēt tieši tādās situācijās, kas no viņa prasa izturību un spēku," skaidro Vārpiņa.

Biedrības "Dr.Klauns" vadītāja Marianna Milovska arī norādīja, ka organizācijai šī sadarbība ir jauna starptautiska pieredze.

"Jau ilgu laiku esam sapņojuši par to, ka dakteriem klauniem būtu sava izrāde, ko rādīt bērniem visā Latvijā. Izrāde stāsta par supervaroni, kuram līdzināties, kurš ļauj noticēt saviem spēkiem. Īpaši slimnīcā bērniem tik ļoti ir vajadzīgs papildspēks, lai pārvarētu tur pavadīto laiku," skaidro Milovska.

foto: Juris Rozenbergs
Leģendas galvenais varonis - samurajs Benkejs.
Leģendas galvenais varonis - samurajs Benkejs.

Izrādes režisors Gavrielovs ir gandarīts par sadarbību ar Latvijas dakteriem-klauniem, un uzskata, ka tas ir drosmīgs un oriģināls lēmums radīt izrādi bērniem slimnīcās.

"Prieks, ka šis lēmums ir sevi attaisnojis, jo bērni izrādi skatās tik aizrautīgi. Izrāde stāsta par vairākām lietām vienlaicīgi - par paaudžu konfliktu, par ticību savam mērķim, par nebūt ne vienkāršu dzīvi jauno tehnoloģiju laikā, un reizē izrāde ļauj pacelties pāri visām kaislībām un pasmieties par varoņu nedienām, kā arī pašiem par sevi," stāstīja Gavrielovs.