foto: Publicitātes
Latvijā pirmo reizi kopā muzicēs Kristīne un Margarita Balanas un Andrejs Osokins
Runā Rīga
2018. gada 29. janvāris, 12:50

Latvijā pirmo reizi kopā muzicēs Kristīne un Margarita Balanas un Andrejs Osokins

Sadarbībā ar Rīgas pašvaldību

2018. gada 18. februārī plkst. 15.00 kultūras pils “Ziemeļblāzma” piedāvā koncertu “Andrejs Osokins un māsas Balanas”, kurā pirmo reizi Latvijā kopā kā trio muzicēs stīgu virtuozes Kristīne un Margarita Balanas un pianists Andrejs Osokins.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Klausītājiem tā būs brīnišķīga atkalsatikšanās ar pianista Andreja Osokina un vijolnieces Kristīnes Balanas duetu “Duo LV”, kas kopš 2009. gada jau ieguvis skatītāju mīlestību un augstu kritikas novērtējumu Latvijā un Lielbritānijā.

Šoreiz Andrejs Osokins un Kristīne Balanas atgriežas nu jau kā trio “Andrejs Osokins un māsas Balanas” – virtuozajam duetam pievienosies izcilā čelliste Margarita Balanas, daudzu starptautisku konkursu laureāte, kura aktīvi koncertē kā soliste koncertzālēs Eiropā, ASV, Austrālijā un Ķīnā. 

foto: Publicitātes

Koncertā kultūras pilī “Ziemeļblāzma” būs dzirdami skaņdarbi Andreja Osokina solo izpildījumā, pianista duets ar Kristīni Balanas un trio, kurā apvienosies visi trīs talantīgie mūziķi.

Ikdienā visi mūziķi koncertē uz prestižāko koncertzāļu skatuvēm visā pasaulē, un Latvijā dzirdami reti. Īpašs koncerta notikums būs abu māsu duets, kas Latvijā skanēs pirmo reizi. Koncerta programmā būs dzirdami Friderika Šopēna, Ludviga van Bēthovena, Dmitrija Šostakoviča, Jāzepa Vītola, Pētera Vaska un citu komponistu skaņdarbi. 

Citviet pasaulē māsas Balanas kopā uzstājas regulāri - pašlaik, janvāra beigās, māsas ar koncerttūri viesojas Izraēlā, kurā kā solistes uzstājās ar Jeruzalemes orķestri “Israel Camerata” diriģenta  Džonatana Spandorfa vadībā. 

Kristīne Balanas saka: “Ar izcilo pianistu Andreju mēs jau ieskandinājām Latvijas koncertzāles pagājušajā sezonā. Ar nepacietību gaidu mūsu kopīgo trio koncertu, kur piedalīsies arī mana māsa Margarita. Šī būs mūsu pirmā kopīgā uzstāšanās Latvijā, par ko man ir ļoti liels prieks!” Savukārt Andrejs Osokins atzīst: “Spēlēt ar masām vienmēr ir liela bauda, jo viņas apbur ne tikai ar nevainojamu muzikalitāti un stilu, bet arī ar milzu temperamentu un aizrautību”.

foto: Publicitātes