foto: Publicitātes foto
Meklējot atslēgu uz sapratni
Socionikas eksperte Velta Līvija Miķelsone.
Runā Rīga
2018. gada 23. janvāris, 17:36

Meklējot atslēgu uz sapratni

Sadarbībā ar Rīgas pašvaldību

25. janvārī plkst. 14.00 Rīgas Centrālās bibliotēkas filiālbibliotēka „Vidzeme” (Brīvības gatvē 206) aicina uz tikšanos ar socionikas eksperti Veltu Līviju Miķelsoni, portālu Kasjauns.lv informēja Rīgas Centrālajā bibliotēkā.

Daudzos kolektīvos notiek diskusijas par attiecībām ar tuvajiem, kolēģiem, dzīves un kursa biediem. Kā saprast, kas es esmu? Kā atrast sevi? Kāpēc ar vieniem saskarsme ir iepriecinoša, bet dažus mēs vienkārši nevaram ciest?

Pagājušā gadsimta septiņdesmitajos gados lietuviešu matemātiķe un socioloģe Aušra Augusta, pamatojoties uz šveiciešu psihologa Karla Gustava Junga izstrādāto cilvēku tipoloģiju un poļu psihiatra Antona Kempinska koncepciju par „informējošo metabolismu”, radīja jaunu psiholoģijas nozari – socioniku.  

Socionika iedala cilvēkus 16 sociotipos un nosaka to savstarpējo attiecību kvalitāti, un – kas īpaši jauki – katrs sociotips ir nosaukts kāda slavena cilvēka vai literāra tēla vārdā. Sociotips tiek noskaidrots četrās kategorijās – ekstraverts vai introverts, racionāls vai iracionāls, loģisks vai ētisks, intuitīvs vai sensors.

Socionikas pamatlicēja Latvijā un socionikas maģistre Velta Līvija Miķelsone  ir uzrakstījusi grāmatas „Nepārveido sevi, tikai uzzini, kas esi!” un „Atrodi sevi”.

Vairāk par socioniku un savstarpējām attiecībām var uzzināt mājaslapā socionika.lv vai atnākot uz tikšanos ar socionikas eksperti.

Tēmas