foto: LETA
Valērijs Maligins savus īpašumus novēlējis bērniem; sieva domās, ko darīt
Otrdien nolasīts uzņēmēja testaments.
2018. gada 16. janvāris, 17:15

Valērijs Maligins savus īpašumus novēlējis bērniem; sieva domās, ko darīt

Kasjauns.lv

Mūžībā aizgājušā farmācijas kompānijas "Olainfarm" vadītājs un līdzīpašnieks Valērijs Maligins testamentu sastādījis pirms laulībām ar aktrisi Elīnu Maliginu, un visus īpašumus novēlējis trim savām meitām. Mātei viņš novēlējis 50 000 eiro.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Ļaudis ierodas uz Valērija Maligina testamenta nolasīšanu

Mūžībā aizgājušā farmācijas kompānijas "Olainfarm" vadītājs un līdzīpašnieks Valērijs Maligins testamentu sastādījis pirms laulībām ar aktrisi Elīnu Maliginu, un visus ...

gallery icon
48

Testaments paredz, ka piecu gadu laikā bērni nedrīkstēs atsavināt vai atdāvināt no Maligina mantotās "Olainfarm" un šī zāļu ražotāja akcionāra "Olmafarm" kapitāldaļas. Maligina īpašumā tieši un pastarpināti caur "Olmafarm" bija nepilni 70% "Olainfarm" akciju.

foto: no izdevniecības Rīgas Viļņi arhīva
Valērijs Maligins savus īpašumus novēlējis trim meitām. Testamentā atraitne Elīna Maligina, ar kuru kopā viņš bijis pēdējos aptuveni trīs gadus, nav pieminēta.

Testamenta nolasīja zvērināta notāre Valda Vaivara savā prakses vietā Rīgā. Uz nolasīšanu pieteikties bija aicināti visi mantinieki, kreditori un citas personas, kurām ir tiesības uz mantojumu. Pieteikšanās termiņā nepieteiktās kreditoru pretenzijas tiks dzēstas. Mantojumam pieteikties var līdz 2018. gada 13. aprīlim.

Pēdējā gaitā tiek izvadīts Valērijs Maligins

2017. gada 15. decembrī no Rīgas Svētā Erceņģeļa Mihaila pareizticīgo baznīcas pēdējā gaitā tika izvadīts uzņēmuma “Olainfarm” līdzīpašnieks, miljonārs Valērijs ...

gallery icon
130


Uz testamenta nolasīšanu ieradās arī krietns bariņš žurnālistu. Kopā ieradās Valērija Maligina māte un divas vecākās meitas Irina un Nika ar vīru, kā arī juristi. Kā pēdējais ieradās Elīnas Maliginas advokāts Mārtiņš Knipšs.

Noklausījušies testamentu, Maligina māte un meitas viedokļus neizpauda. No komentāriem par turpmāko darbību atturējās arī Elīnas Maliginas advokāts, sakot, ka viņam nepieciešamas konsultācijas ar klienti.

Aktrise Elīna Dzelme un "Olainfarm" īpašnieks Valērijs Maligins

gallery icon
11

Lai arī sieva Elīna Maligina nav iekļauta mantojumā, viņai kā neatraidāmajam mantiniekam ir tiesības uz pusi no likumiskās mantojuma daļas, kas pienāktos gadījumā, ja testamenta nebūtu, proti uz 12,5% no īpašuma.

Jau vēstīts, ka Maligins mūžībā aizgāja 2017.gada 9. decembrī 52 gadu vecumā. Žurnāls “Dienas Bizness” pērn novērtēja, ka Maligins ir 7. turīgākais cilvēks Latvijā un viņa īpašumu vērtība ir ap 70 miljoniem eiro. Maligins kļuva par "Olainfarm" valdes priekšsēdētāju pēc uzņēmuma privatizācijas 1997. gadā.