foto: Publicitātes foto
Šerloka Holmsa dzimšanas diena, Čipolīno dejas un pareizticīgo dziedājumi: ko darīt 6. un 7. janvārī?
Zvaigznes dienā Rīgas Svētā Jāņa baznīcā uz svētku koncertu aicina kvintets „The Sparkling 5” un ērģelniece Ilze Reine, kas prezentēs koncertprogrammu „Mūzika Viņam”, kurā mūziķi godinās Dievu, atskaņojot skaņdarbus, kas komponēti Tam Kungam.
Kultūra
2018. gada 6. janvāris, 08:12

Šerloka Holmsa dzimšanas diena, Čipolīno dejas un pareizticīgo dziedājumi: ko darīt 6. un 7. janvārī?

Elmārs Barkāns

Kasjauns.lv

Šajā nedēļas nogalē turpinām svinēt Ziemassvētkus gan pēc Rietumu, gan pēc Austrumu rita. Rietumniekiem sestdien Zvaigznes diena, bet austrumniekiem – Ziemassvētki. Uz tradicionālo Zvaigznes dienas koncertu Vecrīgas Jāņa baznīcā aicina pūšminstrumentu kvintets „The Sparkling 5”.

Savukārt visnotaļ fascinējušos pareizticīgo dziedājumus varēsim dzirdēt gan Pēterbeznīcā un Dzintaru koncertzālē, gan lepnākajās galvaspilsētas kultūras pilīs – „Ziemeļblāzmā” un VEFā. Tie, kuriem apnikuši kristiešu svētki, var doties uz Šerloka Holmsa dzimšanas dienas tusiņu. Īstus svētkus bērniem ar dejas izrādi par sīpolpuiku Čipolīno sagādājis Daugavpils teātris. Var arī vienkārši pastaigāties. Piemēram, Brīvdabas muzejā vakara pastaigu gaišāku padarīs gaismas senču namu logos, Dobeli izgaismos Latvijas simtgades Brīvības loks, bet Gaismas pili vēl gaišāku padarīs lielās Reformācijas ticības uguns. Uzvaras parkā varēs skriet, bet Jalgavas novada Vilcē buadīt teātra festivālu.

Sestdien, 6. janvārī: džeza teātra izrāde „Pēc pusnakts” Alūksnes Kultūras centrā; Dināras Rudānes un Ingus Pētersona Ziemassvētku koncerts „Ir klusa nakts” Vecpiebalgas kultūras namā; mūzikls „Sapņotāji” ar Jelgavas Popkora piedalīšanos Jelgavas kultūras namā; Rīgas Improvizācijas teātra izrāde „Impro džems” Jelgavas Studentu teātrī; Operetes Jaungada koncerts Liepājas „Lielajā dzintarā”; Sergeja Jēgera un Ievas Kerēvicas Ziemassvētku sajūtu koncerts Rēzeknes „Gorā” un Nekvalitatīvās mūzikas nakts Cēsu „Fonoklubā”;

Svētdien, 7. janvārī: Smilšu animācijas izrāde bērniem „Krilova fabulas” Rīgas Kongresu namā notiks; Maskavas namā varēs vērot tiešraidi no Krievijas galvaspilsētas Lielā teātra baleta „Riekstkodis” izrādes, bet „Sestās jūdzes” svētku koncerts notiks Gulbenes kultūras centrā.

Kā vienmēr daudz jaunumu arī izstāžu zālēs, un ne tikai galvaspilsētā, bet arī provincē. Rīgā, Dailes teātrī, varat aplūkot tradicionālo Agijas Sūnas Gada gleznas izstādi-konkursu; Liepājas muzejs sagādājis gan porcelāna mirdzuma, gan dabas stihiju foto izstādes; Kuldīgas muzejā savu godību atkal izrāda hercoga Jēkaba galvaspilsētas amatnieku ģildes, bet Tukuma pusē – Durbes pilī - uzmirdzējusi unikāla 17. gadsimta lustra. Un vēl:

Nākamā lapa: 1. Šerloka Holmsa dzimšanas diena