foto: Edijs Pālens/LETA
Koziols apgalvo, ka nofilmējis KNAB izmeklētāju videonovērošanas uzstādīšanu savā kabinetā
Latvijas hokeja federācijas ģenerālsekretārs Viesturs Koziols piedalās Saeimas Parlamentārās izmeklēšanas komisijas par valsts nozagšanas pazīmēm un pirmstiesas izmeklēšanas kvalitāti kriminālprocesā Nr.16870000911 sēdē, kurā tiek uzklausīts kā iesaistītā persona.
Sabiedrība
2017. gada 18. decembris, 14:50

Koziols apgalvo, ka nofilmējis KNAB izmeklētāju videonovērošanas uzstādīšanu savā kabinetā

LETA

Uzņēmējs Viesturs Koziols nofilmējis, kā savulaik, iespējams, Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) izmeklētāji viņa kabinetā uzstādījuši videonovērošanu, šodien "oligarhu lietas" parlamentārās izmeklēšanas komisijas sēdē paziņoja bijušais laikraksta "Diena" kontrolpaketes īpašnieks Koziols.

Andris Šķēle, Aivars Lembergs un Viesturs Koziols viesojas "oligarhu lietas" parlamentārās izmeklēšanas komisijā

Ekspolitiķis Andris Šķēle, Ventspils mērs Aivars Lembergs un Latvijas Hokeja federācijas ģenerālsekretārs Viesturs Koziols piedalās Saeimas Parlamentārās izmeklēšanas komisijas par ...

gallery icon

Uzņēmējs skaidroja, ka iepriekš no kabineta esot bijusi veikta zādzība, tāpēc viņš uzstādījis "mazu videokameriņu", ar kuru tikusi nofilmēta tiesībsargu veiktā videonovērošanas uzstādīšana.

Savukārt, kad tiesībsargi vēlējušies iekļūt Koziola dzīvesvietā, visā Mežaparkā esot atslēgta elektrība, lai mājās esošajā videonovērošanā nebūtu redzama ielaušanās, tomēr to vienalga izdevies nofilmēt ar atsevišķu kameru, stāstīja Koziols.

Uzņēmējs komisijā retoriski vaicāja, kāpēc tiesībsargājošās iestādes neesot paņēmušas viņa balss paraugu, un pats arī izteica minējumus, ka tas noticis tāpēc, ka "oligarhu lietu" nekad neesot bijusi vēlme novest līdz galam, bet gan vien ietekmēt politiskos procesus. Tāpat uzņēmējs uzskata, ka žurnālā "Ir" publicētās sarunas viesnīcā "Rīdzene" ir safabricētas.

Koziols stāstīja, ka savulaik, kad bijušajam politiķim un pašreizējam uzņēmējam Andrim Šķēlem bija noslēgts konsultāciju līgums ar uzņēmumu "Rīgas Tirdzniecības osta" (RTO), viņš pāris reizes ar Šķēli ticies. Abi esot runājuši tikai par finanšu un grāmatvedības jautājumiem, bet nekādi redakcionāli jautājumi neesot apspriesti.

Koziola plāns esot bijis kļūt par AS "Diena" īpašnieku, taču "pārāk maz aktīvu" bija, tāpēc nolēmis to pārdot.

Nobeigumā Koziols aicināja deputātus nevis "atsildītu zupu pētīt", bet domāt par valsts ekonomikas attīstību.

Koziols uz sēdi tika aicināts, kā tā dēvētās "oligarhu lietas" izbeigtajā kriminālprocesā iesaistīta persona. Par viņu tika izteikti pieņēmumi, ka viņš varētu būt politiķa Aināra Šlesera īpašumu turētājs, lai politiķim nevarētu pārmest interešu konfliktus.

Šodien parlamentārās izmeklēšanas komisija uzklausīja arī bijušo AS "Diena" padomes vadītāju Aleksandru Tralmaku, kurš ir viena no tām personām, kas nav pratināta un iesaistīta "oligarhu" krimināllietā.

Vaicāts par AS "Diena" patiesajiem īpašniekiem, Tralmaks apgalvoja, ka viņam 2009.gadā neesot bijusi nekāda informācija par kādu personu mēģinājumiem ietekmēt AS "Diena". Laikraksta "Diena" publikāciju saturu viņš neesot mēģinājis ietekmēt un arī norādes toreizējiem galvenajiem redaktoriem Nellijai Ločmelei un Dacei Andersonei viņš neesot sniedzis.

Informācija par to, ka bijušais politiķis Andris Šķēle, Šlesers un Ventspils mērs Aivars Lembergs it kā ir patiesie AS "Diena" līdzīpašnieki, Tralmaks esot dzirdējis tikai pēc tam, kad publiski sākts runāt par noklausītajām sarunām un "oligarhu krimināllietu".

Jau vēstīts, ka parlamentārās izmeklēšanas komisija par valsts nozagšanas pazīmēm un pirmstiesas izmeklēšanas kvalitāti tā dēvētajā oligarhu lietā tika izveidota šā gada 21. jūlijā.