foto: Mārtiņš Ziders
FOTOREPORTĀŽA. Pirmizrādi piedzīvo Ilonas Brūveres filma “Ievainotais jātnieks”
Filmas "Ievainotais jātnieks" režisore Inese Brūvere un Kārļa Zāles lomas atveidotājs Imants Strads.
Kultūra
2017. gada 25. oktobris, 12:13

FOTOREPORTĀŽA. Pirmizrādi piedzīvo Ilonas Brūveres filma “Ievainotais jātnieks”

Kasjauns.lv

24. oktobrī kinoteātrī “Splendid Palace” pirmizrāde notika režisores Ilonas Brūveres dokumentālajai spēlfilmai “Ievainotais jātnieks”. Uz to pirmizrādē novērtēja daudzi Latvijas kultūras darbinieki, politiķi, kā arī Brīvības pieminekļa restauratori un tēlnieki.

Filmas "Ievainotais jātnieks" pirmizrāde

2017. gada 24. oktobrī kinoteātrī “Splendid Palace” pirmizrāde notika režisores Ilonas Brūveres dokumentālajai spēlfilmai “Ievainotais jātnieks”.

gallery icon
90

Filma “Ievainotais jātnieks” veltīta Latvijas simtgadei, tēlnieka Kārļa Zāles 130. dzimšanas dienai un viņa darbam pie Latvijas simbola – Brīvības pieminekļa.
Filma “Ievainotais jātnieks” ir tēlains vēstures un dzīves notikumu kaleidoskops, kas ļauj sajust Brīvības skaudro garšu; režisore Ilona Brūvere izveidojusi dokumentālu spēlfilmu, kura jau četrās kategorijās nominēta Nacionālajai kino balvai Lielais Kristaps – kā labākā pilnmetrāžas dokumentālā filma, par labāko dokumentālā kino režiju, mākslinieka darbu un grimu. Filmas radošajā komandā ir arī kinooperatore Elīna Bandēna, komponists Ēriks Ešenvalds, skaņu režisors Anrijs Krenbergs. Filmas scenārija konsultante ir mākslas zinātniece Ingrīda Burāne. Filmā Kārļa Zāles tēlu atveido aktieris Imants Strads, vēl filmējušies Dārta Daneviča, Lauris Subatnieks, Ģirts Liuziniks, Ieva Aleksandrova-Eklone, Dainis Gaidelis un citi.