foto: LETA
Ušakovs piedalīsies Tēva dienas festivālā
Rīgas domes priekšsēdētājs Nils Ušakovs ar dēlu un mēra kundze Rīgas domes priekšsēdētāja padomniece juridiskajos jautājumos Iveta Strautiņa-Ušakova ar dēliņu Tomu.
Runā Rīga
2017. gada 8. septembris, 17:39

Ušakovs piedalīsies Tēva dienas festivālā

Sadarbībā ar Rīgas pašvaldību

Sestdien, 9. septembrī, Rīgā norisināsies  Tēva dienas festivāls. Tas notiks no plkst. 12.00 līdz 16.00. Tradicionāli svētki sāksies ar ģimeņu gājienu no Brīvības pieminekļa un turpināsies Vērmanes dārzā visas dienas garumā. Pasākumos Vērmanes dārzā  piedalīsies arī Rīgas domes priekšsēdētājs Nils Ušakovs.

Pasākumā plānotas izglītojošas, izklaidējošas un sportiskas aktivitātes, kā arī plaša koncertprogramma, kurā piedalīsies postfolkloras grupa „Iļģi”, Latvijas Zemessardzes orķestris, Andžeja Grauda bungu skola, Nils Īle ar perkusiju priekšnesumu un Rīgas Pop & Rock studijas audzēkņi. Pasākuma noslēgumā būs Latvijas Leļļu teātra izrāde.

Tēva dienu Latvijā oficiāli atzīmē kopš 2009. gada, tā svinama septembra otrajā svētdienā. Nodibinājums „Fonds Mammām un Tētiem” Tēva dienas festivālu kā plašus, ģimeniskus svētkus Rīgā rīkos jau piekto gadu pēc kārtas.

Pasākums notiek, lai sekmētu tēva un bērna brīvā laika pavadīšanu kopā, kā arī, lai sabiedrībā aktualizētu tematu par tēva nozīmi bērna dzīvē. Tēva dienas festivāla norisi atbalsta Rīgas pašvaldība.