foto: Ekrānuzņēmums
Filmu "Vectēvs, kas bīstamāks par datoru" noskatījušies teju 17 000 cilvēku
Kadrs no filmas "Vectēvs, kas bīstamāks par datoru".
Kultūra
2017. gada 28. augusts, 21:57

Filmu "Vectēvs, kas bīstamāks par datoru" noskatījušies teju 17 000 cilvēku

LETA

Režisora Vara Braslas ģimenes spēlfilmu "Vectēvs, kas bīstamāks par datoru" desmit dienu laikā visā Latvijā ir noskatījušies 16 853 skatītāji, informēja Nacionālā Kino centra vecākā referente Kristīne Matīsa.

Pirmajā nedēļā no 17. līdz 24.augustam spēlfilmu visā Latvijā noskatījušies 13 222 cilvēki, otrajā nedēļas nogalē tiem pievienojušies vēl nedaudz vairāk par 3500 skatītājiem.

"Neviena no savulaik kinoteātros izrādītajām jaunajām Latvijas ģimenes filmām pirmajā demonstrēšanas nedēļā nav sasniegusi tādus rezultātus. Braslas spēlfilma šajās septiņās augusta dienās populārāko filmu topā ierindojusies otrajā vietā tūlīt aiz amerikāņu animācijas grāvēja "Emodži filma"," sacīja Matīsa.

Filmas "Vectēvs, kas bīstamāks par datoru" reklāmas treileris:

Līdzās reģionāliem izbraucieniem, filmas veidotāju komandai vēl plānota tikšanās ar skatītājiem Rīgā 29.augustā, kinoteātra "Splendid Palace" senioru seansā.

Kā ziņots, 17.augustā notika filmas "Vectēvs, kas bīstamāks par datoru" pirmizrāde. Režisora Braslas filma ir pirmā no kopskaitā 16 filmām, kas tapušas Nacionālā kino centra programmā "Latvijas filmas Latvijas simtgadei".

Kinolentē piedalās Mārtiņš Vilsons, Akvelīna Līvmane, Alise Polačenko, Mārtiņš Meiers, Anatolijs Fečins, Lauris Dzelzītis, Uldis Dumpis, Uldis Anže, Vizma Kalme, Inese Pudža un citi aktieri, kas pārstāv četrus Latvijas teātrus. Filmas scenārija autors ir Alvis Lapiņš, operators Uldis Jancis, mākslinieks Mārtiņš Milbrets.