"Sit mani nost. Kas tur tajā galvā notiek?" Kaimiņš īgns par Sudrabas dalību afrikāņa bērna kristībās
foto: LETA; Twitter
Inguna Sudraba kā deputātu grupas locekle piedalījusies afrikāņu bērna svinībās, bet kolēģis Kaimiņš žestu līdz galam neizprot.
Sabiedrība

"Sit mani nost. Kas tur tajā galvā notiek?" Kaimiņš īgns par Sudrabas dalību afrikāņa bērna kristībās

Kasjauns.lv

Politiķe Inguna Sudraba svētdienas vakarā sociālajos tīklos padalījusies ar kādu sadzīviski priecīgu momentu savā dzīvē, proti, viņa piedalījusies svinībās kādā afrikāņu ģimenē, kas dzīvo Latvijā, - ticis kristīts mazulis.

"Sit mani nost. Kas tur tajā galvā notiek?" Kaimiņ...

"No sirds Latvijai" politiķe savā tvītā skaidro, ka darbojas deputātu grupā "Eiropas parlamentārieši Āfrikai", un kontekstā piedalījusies svinībās, kurās afrikāņu ģimene, kas mīt Latvijā, kristījusi savas atvases.

Šis fakts savukārt licis sašust neatkarīgajam deputātam Artusam Kaimiņam, kurš publiski paudis, ka īsti nesaprot, kas Sudrabai notiekot galvā.

Sarunā ar Kasjauns.lv Inguna Sudraba skaidroja, ka par krustmāmiņu vis nav dēvējama. "Es neesmu krustmāmiņa. Cilvēkiem ir tradīcija kristīt savus bērnus. Es pieņēmu uzaicinājumu piedalīties viņu svētkos. Dalīts prieks ir dubultprieks," sacīja Sudraba.

Viņa pauda, ka nevēlas komentēt Artusa Kaimiņa pārdomas tviterī.

Kasjauns.lv šī gada maijā vēstīja, ka pēc parlamentārietes Ingunas Sudrabas ierosinājuma 25.maijā Saeimā tika atzīmēta "Āfrikas diena". Tās laikā notika sarunas par afrikāņu integrāciju, viņu kultūru un tradīcijām

25.maiju kā Āfrikas dienu atzīmē daudzviet pasaulē.