Runā Rīga
2017. gada 24. augusts, 16:05

Rīgas Centrālā bibliotēka septembrī uz tikšanos aicina jaunās māmiņas

Sadarbībā ar Rīgas pašvaldību

Rīgas Centrālās bibliotēkas (RCB) projektā „Jaunajām māmiņām” aizsākas lekcijas un pārrunas par tēmām, kas ir aktuālas sievietēm ar maziem bērniem (līdz 5 gadu vecumam).

Projekta „Jaunajām māmiņām” ietvaros RCB pavasarī aicināja aizpildīt anketas „Kas interesē jaunās māmiņas?”. Lai atbildētu uz māmiņu uzdotajiem jautājumiem, sešās RCB filiālbibliotēkās septembrī  tiks lasītas bezmaksas lekcijas. To tēmas būs šādas: „Veselīgs uzturs”, „Pirmā palīdzība mājas apstākļos”, „Bērna ķermeņa attīstība. Stājas profilakse”, „Vecāki un tiesības”,  „Kosmētika mātei un bērnam” un „Pašnodarbinātība”.

Pirmdienās plkst. 11.00 jaunās māmiņas aicinām RCB Imantas filiālbibliotēkā, otrdienās plkst. 11.00 RCB filiālbibliotēkā „Vidzeme”, trešdienās plkst. 11.00 RCB filiālbibliotēkā „Strazds”, ceturtdienās plkst. 11.00 RCB Čiekurkalna filiālbibliotēkā, piektdienās plkst. 12.00 RCB filiālbibliotēkā „Zemgale”, un sestdienās plkst. 11.00 RCB Daugavas filiālbibliotēkā. Pirmajām 30 māmiņām, kas apmeklēs visas četras lekcijas filiālbibliotēkā – dāvaniņa bērniņam!

RCB filiālbibliotēku kontaktinformācija – RCB mājaslapā http://www.rcb.lv/pub/?page_id=5821.  

Lai lekcijas varētu apmeklēt kopā ar bērniem, projekta ietvaros sešās filiālbibliotēkās mazuļiem tiks ievietoti bērnu pārtinamie galdi, bet vecākie bērni atradīs interesantas nodarbes bibliotēku bērnu nodaļās. Jaunās māmiņas bibliotēkā ne vien noklausīsies lekcijas, bet arī iepazīsies cita ar citu. Projekts aicina viņas iznākt ārpus ierastā dzīves ritma, lai kopīgi gūtu jaunas zināšanas un jaunas saskarsmes iespējas.

RCB un filiālbibliotēkās  ir izveidoti īpaši „Māmiņu plaukti” ar materiāliem par un ap grūtniecību, dzemdībām, bērnu kopšanu, veselību un citām tēmām. Plauktā būs atrodama arī Rīgas domes Labklājības departamenta  jaunākā informācija par palīdzību, ko jaunajām māmiņām sniedz Rīgas pilsētas pašvaldība, un Latvijas Republikas Tiesībsarga biroja informācija par mazu bērnu vecāku un strādājošu grūtnieču tiesībām nodarbinātības jomā.

Projekts tiek finansēts Rīgas domes Izglītības, kultūras un sporta departamenta Sabiedrības integrācijas programmas ietvaros. RCB sadarbības partneris projektā ir Rīgas domes Labklājības departaments, Latvijas Republikas Tiesībsargs un SIA „Faberlic Baltija SIA”, bet informatīvais sadarbības partneris – Latvijas Radio 1 raidījums „Ģimenes studija”.

LR1 sižets raidījumā „Ģimenes studija”: http://lr1.lsm.lv/lv/raksts/gimenes-studija/jaunajam-maminam-aktuali-jautajumi.-biblioteka-vieta-kur-meklet-.a90524/