foto: Ieva Makare/LETA
Deputāts aicina Liepājā veidot pieminekli bezvēsts pazudušajiem bērniem
Liepājas pilsētas domes opozīcijas deputāts Valērijs Agešins.
Novadu ziņas
2017. gada 24. jūlijs, 12:06

Deputāts aicina Liepājā veidot pieminekli bezvēsts pazudušajiem bērniem

LETA

Liepājas pilsētas domes opozīcijas deputāts Valērijs Agešins ("Saskaņa") rosina Liepājā veidot pieminekli bezvēsts pazudušajiem bērniem.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Kā informēja deputāts, viņš plāno iesniegt lēmuma projektu šī jautājuma skatīšanai Liepājas domes sēdē. Viņš teica, ka iecere veidot pieminekli vai skulptūru bezvēsts pazudušajiem bērniem radusies, atceroties piecgadīgo liepājnieku Ivanu Berladinu, kurš bija pazudis un vēlāk atrasts miris.

"Domāju, ikvienu cilvēku patiesi satrauca mazā Ivana traģēdija. Katrs šīs sāpes izjuta kā savējās, bet diemžēl tas nav vienīgais gadījums. Ir pamatotas bažas, ka gūtā mācība ar laiku tiks aizmirsta," nepieciešamību veidot pieminekli skaidroja Agešins.

Pēc Agešina domām, iecere veidot pieminekli bezvēsts pazudušajiem bērniem "pēc būtības ir tautas iniciatīva" un "neļaus sabiedrībai aizmirst pieļautās kļūdas un bezatbildīgi iegrimt vienaldzībā, mudinās domāt un atcerēties par saviem līdzcilvēkiem".

Viņš teica, ka piemiņas vietas bezvēsts pazudušajiem cilvēkiem, tai skaitā arī bērniem, ir Lietuvas galvaspilsētā Viļņā, Kilkenijas grāfistē Īrijā, ASV pilsētā Pensakolā un citur.

Pieminekļa vai skulptūras atrašanās vieta tiktu noskaidrota sabiedriskās apspriešanas rezultātā. Pēc Agešina domām, Liepājā ir vairākas piemineklim piemērotas vietas - jūras piekraste, parka zona, Karosta vai Tosmare.

Deputāts uzskata, ka līdzekļus pieminekļa izveidei varētu nodrošināt ar privāto iniciatīvu un pašvaldības līdzfinansējumu.

Agešins esot sācis šī projekta saskaņošanu ar Liepājas pašvaldību. "Ja process būs veiksmīgs, tad dokuments tiks izskatīts tuvākajā Liepājas pilsētas domes sēdē 17.augustā," pieļāva deputāts.