foto: Ekrānuzņēmums
Viņķelei nākas pārgriezt acis pēc Klimoviča teiktā: auglīgām sievietēm neesot vietas politikā
19. jūlija "Preses klubs".
Sabiedrība
2017. gada 19. jūlijs, 20:59

Viņķelei nākas pārgriezt acis pēc Klimoviča teiktā: auglīgām sievietēm neesot vietas politikā

Kasjauns.lv

Publiski izskanot informācijai, ka veselības ministre Anda Čakša ir stāvoklī un tādējādi, iespējams, nevarēs turpināt iesāktās reformas, tematu apsprieda arī TV24 populārajā raidījumā "Preses klubs". Tur viesojās deputāte Ilze Viņķele, nenoticis deputāts Roberts Klimovičs un bijušais iekšlietu kūrētājs Māris Gulbis.

Sarunas tiešraidē Roberts Klimovičs no visas sirds apsveica veselības ministri Andu Čakšu par gaidāmo ģimenes pieaugumu, vēlēja viņai laimes izbaudīt mazuļa sniegtos priekus, vienlaikus piebilstot: "Sievietei reproduktīvā vecumā [..], zinot sievietes attiecības ar Kosmosu, kalendāru, ar viņas saprātīgumu dažās dienās, ar lemšanu par valstij svarīgām lietām, sieviete reproduktīvā vecumā vispār nedrīkst būt nekādās valdībās un lemšanās! Jo pusē no šī menstruālā cikla dienām viņas ir nesaprātīgas," sacīja Klimovičs.

Tajā pašā brīdī Māris Gulbis uz krūtīm sakrustoja rokas un sāka smieties, bet Ilze Viņķele spēja vien sāji pasmaidīt par nule dzirdēto. "Roberta viedokli nekomentēšu, lai gan man tas šķiet dīvains," sacīja Viņķele.

"Bet kur man nav taisnība?" vaicāja Klimovičs.

Par ko ir stāsts?

Kasjauns.lv jau ziņoja, ka Čakšas ģimenē nākamā gada janvārī gaidāms mazulis, tāpēc vismaz uz laiku būs jāmeklē jauns veselības nozares vadītājs. Ministre norādīja, ka strādās "līdz galam" un viņai nav nekādu domu par atkāpšanos, jo uzskata, ka ar saviem pienākumiem tiek galā labi. Uz jautājumu, vai pēc mazuļa dzimšanas ministre būtu gatava atgriezties amatā, Čakša atbildēja, ka vēlas sakārtot veselības aprūpi, taču, ņemot vērā, ka notikumi var būt dažādi, viņa nevēlas skriet tiem pa priekšu.

Lai noskaidrotu, kā labāk rīkoties, Latvija vētīs citu valstu pieredzi, kurās kāda ministre palikusi stāvoklī.