foto: LETA
Vējoņu pāris gozējas Zāļu tirgū Doma laukumā
Valsts prezidents Raimonds Vējonis un Valsts prezidenta kundze Iveta Vējone Zāļu tirgus apmeklējuma laikā Doma laukumā.
Sabiedrība
2017. gada 22. jūnijs, 15:27

Vējoņu pāris gozējas Zāļu tirgū Doma laukumā

Kasjauns.lv / LETA

Gaidot Līgo svētkus, Rīgā, Doma laukumā šodien no plkst.9 līdz 19 norisinājās Zāļu tirgus, un to apmeklēja arī valsts pirmais pāris Raimonds un Iveta Vējoņi.

Zāļu tirgus Doma laukumā

gallery icon

Tirgū iedzīvotāji varēja iegādāties zemnieku piedāvāto produkciju, sieru, maizi, gaļu, zivis, medu, pirts lietas, kā arī Jāņu zāles, vainagus un amatnieku izstrādājumus. Līdztekus tirgum Doma laukumā bija iespēja redzēt mūziķu, deju kolektīvu, folkloras kopu un pūtēju orķestru uzstāšanos.

Tirgus apmeklētājiem līdz ar iepirkšanos svētku noskaņu radīja arī sarūpētā kultūras programma. Plkst.10 tirgu ieskandināja pūtēju orķestris "Fanfara". Dienas gaitā skatītājus priecēja bērnu deju ansambļu "Kamolītis", "Teiksmiņa", "Dzīpariņš" un "Bitīte", kā arī bērnu vokālo ansambļu "Magonīte" un "Knīpas un Knauķi" priekšnesumi. Kultūras programmu kuplinās arī orķestris "Rīga", Tautas deju ansambļi "Dzīpars", "Sidrabi" un kapela "Hāgenskalna muzikanti". Tirgū uzstāsies arī jauktais koris "Laudate Charismata", kamerkoris "Konvents" un folkloras kopa "Lāns". Svētku noskaņu pasākumā radīja arī vīru vokālais kvartets "Harmonija Rīgai", deju kopa "Marmale" un grupa "Lauku muzikanti".

Gan tirgotājiem, gan apmeklētājiem možu garu visas dienas garumā uzturēt palīdzēja Jāņa tēvs aktieris Kristaps Rasims. 

Zāļu tirgu rīko Rīgas pašvaldības kultūras iestāžu apvienība un tas notiek ar Rīgas domes un Izglītības, kultūras un sporta departamenta atbalstu.