Politika
2017. gada 14. jūnijs, 08:52

Pēc Lato Lapsas iesnieguma KNAB vētīs deputāta Kaimiņa naudas darījumus

Kasjauns.lv/LETA

Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB) pēc publicista Lato Lapsa iesnieguma sācis pārbaudi par Saeimas deputāta Artusa Kaimiņa (KPV.LV) iespējamo līdzdalību koruptīvos darījumos.

KNAB ir sācis resorisko pārbaudi, apliecināja KNAB Sekretariāta vadītāja Māra Priedīte.

Lapsa iesniegumu KNAB nosūtīja pāris dienas pirms pašvaldību vēlēšanām. Publicists norādīja, ka viņa rīcībā nokļuvis videoieraksts, kas liekot domāt par Kaimiņa un viņa palīga Ata Zakatistova, kā arī, iespējams, citu personu līdzdalību koruptīvos darījumos, tirdzniecībā ar ietekmi un valsts finanšu līdzekļu izšķērdēšanu savtīgās interesēs. Lapsa aicināja KNAB rīkoties atbilstoši normatīvajos aktos noteiktajām funkcijām.

Lapsas publiskotajā video ir redzami atsevišķi fragmenti, no kuriem nav redzama pilna sarunas aina. Video, piemēram, dzirdams kā Kaimiņš apgalvo, ka nopelnot 2700 eiro. "Respektīvi, ko es nopelnu ir 2700 eiro. Ar Saeimu es nopelnu, 1000 eiro man ir klāt," teicis deputāts.

Kaimiņš uzsvēra, ka pret viņu divas dienas pirms vēlēšanām tiek izmantotas "čekistu metodes", un par attiecīgā video parādīšanos esot atbildīgs bijušais deputāta sabiedrotais Kaspars Upacieris. Politiķis uzskata, ka video materiāls ir izrauts no konteksta. Viņš tieši neatbildēja, kāds ir videomateriālā pieminēto 1000 eiro ienākumu avots, taču reizē norādīja uz to, ka viņam piederošais uzņēmums "Suņu būda" ienākumus gūst no reklāmas līgumiem.

Deputāts norādīja, ka jau par iepriekš noplūdušajiem video, kuros viņš redzams "sadzīviskās situācijās", policijā notiekot resoriskā pārbaude saistībā ar Lapsas un portāla "puaro.lv" rīcību. Kaimiņš pieļāva, ka šajā gadījumā par neatļautu videonovērošanu, kas ir kriminālsodāms pārkāpums, policijā varētu vērsties dzīvokļa, kurā notika filmēšana, īpašnieks, kas ir Zakatistovs.