Aculiecinieki nofilmē iespējamu pārkāpumu izbraukuma balsošanā aprūpes centrā "Stūrīši"
Politika
2017. gada 3. jūnijs, 19:20

Aculiecinieki nofilmē iespējamu pārkāpumu izbraukuma balsošanā aprūpes centrā "Stūrīši"

LETA

Novērotāji, tai skaitā Jaunās konservatīvās partijas (JKP) pārstāvis, sagatavojuši iesniegumu saistībā ar iespējamu pārkāpumu izbraukuma balsošanā Talsu novada Laidzes pagasta sociālās aprūpes centrā "Stūrīši".

Tur pēc novērotāju domām, aprūpes centra darbiniece centusies ietekmēt klienta izvēli vēlēšanās.

JKP saraksta līdere Talsu novadā Inga Gluzda aģentūrai LETA pauda viedokli, ka izbraukuma balsošanas laikā centra darbiniece esot nepārprotami mēģinājusi ietekmēt aprūpes centra klienta izvēli. Sociālajā tīklā "Facebook" publicēts JKP novērotāja Ģirta Bērziņa filmēts video, kur aprūpes centra darbiniece klientam skaļi lasa priekšā kandidātu sarakstus un rāda vēlēšanu zīmes. Video dzirdams citas vēlēšanu novērotājas aicinājums nolasīt visu sarakstu nosaukumus, uz ko darbiniece atbild, ka viņa jau tā darot, kā arī turpina saukt citu sarakstu nosaukumus. Novērotāji iebilst pret to, ka darbiniece atliek malā atsevišķi vienas partijas sarakstu, uz ko darbiniece atbild, ka klients esot teicis, ka viņš vēloties tieši šo lapiņu.

JKP pārstāvji aprūpes centra darbinieces rīcībā saskatot nepārprotamu centra klienta balsojuma ietekmēšanu. Vaicāta, vai video redzamais nevarētu būt izskaidrojams ar pārpratumu un apgrūtinātām komunikācijas problēmām starp centra klientu un darbinieci, JKP saraksta līdere tādu iespēju noraidīja - no centra klienta teiktā, šajā video varot saprast, ka viņiem jau iepriekš esot teikts, par kuru sarakstu jābalso.

Talsu novada vēlēšanu komisijas priekšsēdētājs Imants Adiņš aģentūrai LETA sacīja, ka no publiskajā telpā izskanējušās informācijas viņam esot zināms par šo gadījumu, bet ar sūdzību pašlaik neviens vēl komisijā neesot griezies. Viņš esot pabijis 842.iecirknī, kas izvietots Laidzes brīvā laika pavadīšanas centrā, - šī iecirkņa darbinieki bija devušies izbraukumā uz sociālās aprūpes centrā "Stūrīši". "Iecirknī es nesastapu nevienu novērotāju, un neviens iesniegums arī vēl nav saņemts," sacīja Adiņš, atzīstot, ka plašāk šo gadījumu pašlaik nevarot komentēt.