foto: No personīgā arhīva
Kas īsti notika ar pazudušo salaspilieti Raimondu, kuru atrada mirušu?
Pusotru nedēļu pirms bez vēsts pazuda salaspilietis, vēlāk miris atrastais Raimonds Baltušs parādu piedzinēji esot izsolījuši viņa dzīvokli. Vīrietis esot bijis iedzīvojies pāris desmitu eiro lielos parādos.
112
2017. gada 17. maijs, 06:28

Kas īsti notika ar pazudušo salaspilieti Raimondu, kuru atrada mirušu?

Elmārs Barkāns

Kasjauns.lv

Bez vēsts pazudušais un vēlāk miris atrastais 47 gadus vecais salaspilietis Raimonds Baltušs esot bijis iestidzis pamatīgos ātro kredītu firmas parādos un viņš, iespējams, ir sirdzis ar atkarību no alkohola. Aprīļa beigās ūtrupē izsolīts viņa dzīvoklis.

Kasjauns.lv jau vēstīja, ka 2. maijā par Baltuša pazušanu satraucās viņa sieva, kura organizāciju „Bezvests.lv” informēja, ka „liktenīgajā dienā viņš izgāja no savas mājas un devās nezināmā virzienā. Sieva sacīja, ka šāda veida uzvedība Raimondam nebija tipiska, kas arī izraisīja īpašas bažas”. 8. maijā sieva paziņoja, ka viņas dzīvesbiedrs atrasts miris. Policija pagaidām Kasjauns.lv neatklāj, kādos apstākļos Baltušs gājis bojā.

Tomēr Kasjauns.lv noskaidroja, ka bojāgājušais bija iestidzis pamatīgos parādos un, iespējams, sirdzis ar atkarību no alkohola. Kāds salaspilietis Kasjauns.lv izteica pieņēmumu, ka, iespējams, vīrietis dzīves problēmu nomākts, izdarījis pašnāvību.

Pusotru nedēļu pirms Raimonda Baltuša nāves tiesu izpildītājs Mārtiņš Eglītis par labu ātro kredītu firmai „Grand Credit” izsolījis Raimondam Baltušam piederošo 117 kvadrātmetru lielo dzīvoklī Salaspilī, Ziemeļu ielā 5, jo vīrietis nebija nomaksājis vairāku tūkstošu lielu parādu ātro kredītu kompānijai. Mārtiņš Eglītis Kasjauns.lv skaidroja, ka likums viņam aizliedz izpaust sīkākas ziņas par notikušo izsoli un pašu Raimondu Baltušu.

Neoficiāla informācija liecina, ka Baltušs ātro kredītu firmām esot bijis parādā ap 20 000 eiro, bet viņa dzīvoklis nosolīts par 40 000 eiro (nauda, kas paliek pāri pēc parādu nomaksas, ja ir miris parādnieks, pāriet viņa mantinieku rīcībā).

Dzīvokļa izsole, kā minēts oficiālajā izdevumā „Latvijas Vēstnesis”, tika izsludināta 24. martā un notika 24. aprīlī.