foto: LETA
Ētikas speciālistei Skaidrītei Lasmanei piešķirts emeritētās profesores goda nosaukums
Latvijas Universitātes Sociālo zinātņu fakultātes vadošā pētniece, profesore filozofe Skaidrīte Lasmane.
Tava izglītība
2017. gada 9. maijs, 22:39

Ētikas speciālistei Skaidrītei Lasmanei piešķirts emeritētās profesores goda nosaukums

LETA

Latvijas Universitātes (LU) Sociālo zinātņu fakultātes profesorei Skaidrītei Lasmanei piešķirts emeritētās profesores goda nosaukums.

Lasmane pārstāv ētikas un komunikācijas ētikas pētījumu virziena un šo tēmu iekļaušanas universitātes dienaskārtībā iedibinātājiem un celmlaužiem Latvijā.

Lasmane vairāk nekā 50 gadus ir docējusi studiju kursus ētikā, komunikācijas ētikā, kultūras teorijā un filozofijā, lasījusi lekcijas par akadēmisko ētiku, pētījumu metodoloģiju un citiem jautājumiem LU Vēstures un filozofijas fakultātē un Sociālo zinātņu fakultātē. Ētikai veltītie studiju kursi pasniegti arī universitātes citu fakultāšu studentiem.

Lasmane ir autore daudziem nozīmīgiem pētījumiem ētikā un filozofijā. Viņas bibliogrāfijā reģistrēti ļoti daudzi zinātniskie raksti, nodaļas kolektīvās monogrāfijās un populārzinātniskas publikācijas. Tāpat Lasmane ir aktīva starptautisko un vietējo zinātnisko konferenču dalībniece.

Augsti novērtējot Lasmanes devumu LU studiju un zinātniskajā darbā, LU Senāts viņai vienbalsīgi piešķīra emeritētā profesora goda nosaukumu.