foto: Ekrānuzņēmums
Lizuma recidīvists Dainis Mazulis joprojām uz brīvām kājām
Lizumietis Dainis Mazulis, kuru daudzi neoficiāli tur aizdomās par savas draudzenes un dēla slepkavību, lai iegūtu viņu apdrošināšanas naudu, joprojām dzīvo savās mājās - Velēnā. Viņš atdevis Lauku atbalsta dienestam izkrāptos gandrīz 80 000 eiro.
112
2017. gada 10. maijs, 06:51

Lizuma recidīvists Dainis Mazulis joprojām uz brīvām kājām

Elmārs Barkāns

Kasjauns.lv

Dainis Mazulis, kura vārds izskanēja pērn saistībā ar šausminošiem notikumiem Lizuma pagasta Velēnā un kuru turēja aizdomās gan divu cilvēku nāvē, gan naudas izkrāpšanā, joprojām dzīvo Lizuma pagastā un vietējiem pret viņu lielu pretenziju neesot, portālam Kasjauns.lv pastāstīja Lizuma pagasta pārvaldes vadītājs Uģis Aigars.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Kasjauns.lv jau rakstīja, ka pērnā gada pavasarī Daiņa Mazuļa vārds izskanēja šokējošu nāves gadījumu dēļ - pirts kubulā, it kā kaķim iemetot ūdenī gaismas prožektoru ar visiem elektrības vadiem, dzīvību zaudēja Daiņa Mazuļa dēls un viņa draudzene. Nelaimes dienā Dainis Mazulis mājās ieradās tikai vēlu tumsā un uzgāja abu līķus. Tika izteiktas aizdomas, ka pie abu jauniešu nāves varētu būt vainīgs pats Mazulis, jo viņš vēlējies saņemt aptuveni vairākus desmitus tūkstošus eiro, par kuriem īsi pirms traģēdijas bija apdrošinātas bojāgājušo dzīvības tieši uz Daiņa Mazuļa vārda.

Turpinoties izmeklēšanai par ārkārtīgi aizdomīgo divu jauniešu nāvi pirts kubulā, tajā pašā sētā fiksēta vēl viena nelaime. Saimniecībā pērn oktobrī nodega Mazuļa dzīvojamā ēka. Vienlaikus Lauksaimniecības atbalsta dienests no Mazuļa pieprasīja aptuveni 80 000 eiro, ko viņš bija saņēmis par bioloģiskās lauksaimniecības saimniecības attīstību. To viņš tā arī neizdarīja un viņam naudu nācās atdot. Gulbenes laikraksts „Dzirkstele” vēsta, ka jau pērn Mazulis lielāko naudu Lauku attīstības dienestam ir atmaksājis.

Lizuma pagasta pārvaldes vadītājs teica, ka Mazuļa dzīvojamā ēka vēl neesot līdz galam atjaunota. Vietējiem sūdzības par Mazuļa dzīves veidu neesot, piebilda Aigars. Pašlaik izmeklēšana Mazuļa lietā vēl notiekot.

Te jāatgādina, ka pagājušā gadsimta nogalē Dainis Mazulis jau sēdējis cietumā par slepkavību – viņš uzspridzinājis savu civilsievu. Viņam piespriesti daudzi gadi, taču par labu uzvedību ātri atbrīvots. Slepkavības motīvs bija 2000 latu apdrošināšanas nauda, ko civilsievas nāves gadījumā saņemtu tieši viņš.