foto: Paula Čurkste/LETA
Georga lentītes, ziedi un Krievijas karogi: pie Uzvaras pieminekļa piemin Otrā pasaules kara upurus
Pie pieminekļa "Padomju Latvijas un Rīgas atbrīvotājiem no nacistiskajiem iebrucējiem" Uzvaras parkā notiek svinības par godu Uzvaras dienai un Otrā pasaules kara upuru piemiņai.
Sabiedrība
2017. gada 9. maijs, 12:55

Georga lentītes, ziedi un Krievijas karogi: pie Uzvaras pieminekļa piemin Otrā pasaules kara upurus

Kasjauns.lv / LETA

(Papildināta 13.35) Rīgas mērs Nils Ušakovs (S) kopā ar domes pārstāvjiem, kā arī Krievijas, Baltkrievijas, Azerbaidžānas un Kazahstānas vēstniekiem šorīt nolika ziedus pie Uzvaras pieminekļa.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Cilvēku simti Uzvaras parkā noliek ziedus

Rīgas mērs Nils Ušakovs (S) kopā ar domes pārstāvjiem, kā arī Krievijas, Baltkrievijas, Azerbaidžānas un Kazahstānas vēstniekiem šorīt nolika ziedus ...

gallery icon
56

Uzvaras parkā rīta pusē pulcējušies vairāki simti cilvēku, no kuriem daudziem līdzi ir ziedi. Sanākušo vidū vairāk ir vecāka gada gājuma cilvēki, tomēr atnākuši arī jaunieši un vairāki skolēni. Daudziem pie apģērba piespraustas Georga lentītes.

Līdz dienas vidum pasākums Uzvaras parkā noritējis bez starpgadījumiem. Līdz šim brīdim nav aizturēta neviena persona un nav noformēts neviens administratīvā pārkāpuma protokols.

Drošību piemiņas pasākumā nodrošina ne tikai Valsts policija, bet gan arī vairākas apsardzes firmas. Ceļu policija uzrauga satiksmi gar Uzvaras laukumu, parkā dežūrē arī vairākas mediķu brigādes.

Kā vēstīts, biedrība "9maijs.lv" otrdien Uzvaras parkā rīko Krievijā atzīmējamās Uzvaras dienas svinības. Pēc ziedu nolikšanas paredzēts koncerts, kurā piedalīsies vairāk nekā 500 mākslinieku no Latvijas un ārvalstīm.

Biedrības "9.maijs.lv" rīkotais 2.Pasaules kara piemiņas pasākums

Ieskandināt Krievijā atzīmēto Uzvaras dienu Rīgā, Uzvaras parkā, šovakar, 8. maijā, ir sanākuši vien ap 200 cilvēku. Uz skatuves, kas ...

gallery icon
17

Tāpat plkst.15 sāksies gājiens, kura mērķis ir saglabāt ģimenes atmiņas par tiem ģimenes locekļiem, kuri 2.Pasales kara laikā ir cīnījušies Sabiedroto rindās pret nacistisko Vāciju. Pasākumu pieteikušas privātpersonas Margarita Dragile un Elizabete Krivcova.

Šogad pirmo reizi sapulci 9.maijā pieteikusi arī biedrība "Nacionālo karavīru atbalstam". Tā plānota Latviešu strēlnieku laukumā laikā no plkst.15. Sapulces mērķis ir atgādināt par 2.Pasaules kara norisi, tā sekām un padomju okupācijas nodarīto kaitējumu.

Kā ziņots, Latvijā šodien atzīmē Eiropas dienu.