Rīgas centrā godam nosvinēts Sabantujs
Kultūra
2017. gada 7. maijs, 18:28

Rīgas centrā godam nosvinēts Sabantujs

Kasjauns.lv

Aizvadītajās brīvdienās Rīgā, Vērmanes dārzā, baškīri un tatāri pulcējās uz savas tautas mīlētākajiem svētkiem - Sabantuju, portālu Kasjauns.lv informēja Ramils Kadirovs no baškīru un tatāru kultūras biedrības.

Sabantujs Rīgas centrā Vērmanes dārzā

Rīgā nosvinēts Rīgas Sabantujs 2017. Tie ir tatāru un baškīru mīlētākie tautas svētki.

gallery icon
26

Rīgas Sabantuja diena iepriecināja ar saulainu laiku – vasarīgu temperatūru, koku plaukumu un putnu dziesmām. Sabantujā piedalījās Latvijas, Igaunijas, Lietuvas un Zviedrijas tatāri un baškīri. Rīgas iedzīvotāji un viesi iepazinās ar tatāru un baškīru kultūru – bija cienasts, suvenīri, tautas daiļamatniecības izstāde un, protams, priekšnesumi. Sabantuju atklāja Latvijas tatāru un baškīru kultūras biedrības "Čišma" priekšsēdētājs Zufars Zianuļļins. Izskanēja apsveikumi no Rīgas domes, Tatarstānas prezidenta (KF) Rustama Minihanova, Baškortostānas pārstāvniecības Maskavā pie Krievijas Federācijas prezidenta.  

Parks bija izdaiļots ar tautiskiem motīviem. Starp māksliniekiem bija viesi no Tatarstānas (Kazaņas) – deju ansamblis "Saidaš, nopelniem bagāti un jauni dziedātāji – Jasmin, Alina Šapiržanova, Zarina Vildanova, bajānists Rustems Rahmatuļļīns. Uzstājās tatāri un baškīri no Latvijas, Igaunijas, Lietuvas, kā arī dažādu tautību viesmākslinieki. 

Tēmas