foto: Twitter
Bēdīgi slavenais nacbols Aijo lepojas ar nule iegūto Doņeckas pasi
Latvijā Beness Aijo joprojām skaitā meklēšanā esoša persona. Tikmēr viņš dižojas ar neeksistējošas republikas pasi.
2017. gada 30. aprīlis, 00:18

Bēdīgi slavenais nacbols Aijo lepojas ar nule iegūto Doņeckas pasi

Kasjauns.lv

Nacionālboļševiks Beness Aijo saņēmis nevienas citas valsts neatzītā veidojuma "Doņeckas Tautas republika" pasi, un ar attēlu viņš padižojies sociālajos tīklos.

Aijo, kurš pēc neskaitāmiem skandāliem no Latvijas aizbēga uz Austrumukrainu, internetā demonstrē savu jaunāko personisko panākumu, proti, Doņeckas Tautas republikas izdotu piederības dokumentu.

To viņš saņēmis 27.aprīlī. Kāds ir šāda dokumenta reālais spēks, nav skaidrs, jo šādu republiku nav atzinusi neviena valsts, pašu Ukrainu ieskaitot.

Latvijā pret Benesu Aijo turpinās krimināllieta par pievienošanos separātistiem Donbasā un faktiski viņš skaitās bēguļojošs cilvēks. Dzīvodams Ukrainā un ceļodams arī daudz kur citur, Aijo regulāri internetā nodod dažādus vēstījumus un aicinājumus. Tā, piemēram,  pērnā gada izskaņā viņš publiskoja video, kurā lūdza maksimāli bargā veidā gāzt Latvijas prezidentu Vējoni, premjeru un visu ministrus. 

Aijo par prettiesisku piedalīšanos bruņotā konfliktā ārvalstī draud brīvības atņemšana līdz 10 gadiem. Vīrietis regulāri plašsaziņas līdzekļiem izplata informāciju par savām "dienesta gaitām" Austrumukrainā.

Rīgas pilsētas Vidzemes priekšpilsētas tiesa pagājušā gada februārī izsludināja Aijo meklēšanā krimināllietā, kurā viņš apsūdzēts par publisku aicinājumu vardarbīgi gāzt Latvijas valsts varu. Aijo bija jāstājas tiesas priekšā, taču viņš ir aizbēdzis no Latvijas un paziņoja, ka atrodas pašpasludinātās "Luhanskas tautas republikas" armijas rindās Donbasā un piedalās kaujas operācijās. Latvijā šis cilvēks skaitās meklēšanā.