Rīgas ģimnāzijās attīstīs skolēnu izcilību un veidos reģionālos metodiskos centrus
foto: LETA
Runā Rīga

Rīgas ģimnāzijās attīstīs skolēnu izcilību un veidos reģionālos metodiskos centrus

Sadarbībā ar Rīgas pašvaldību

Lai nodrošinātu Rīgas valsts ģimnāziju skolēnu mācību sasniegumu augstu līmeni un attīstītu izcilību, Rīgas pašvaldība drīzumā uzsāks apgūt Eiropas struktūrfondu finansējumu, lai iekārtotu jaunus dabaszinātņu un matemātikas kabinetus, laboratorijas, kā arī telpas reģionālo metodisko centru attīstībai. Par to ceturtdien, 27. aprīlī, tika informēti Rīgas domes Izglītības, kultūras un sporta komitejas deputāti.

Rīgas ģimnāzijās attīstīs skolēnu izcilību un veid...

Eiropas struktūrfondi tiks apgūti, ievērojot Ministru kabineta 24.05.2016. „Darbības programmas „Izaugsme un nodarbinātība” 8.1.2. specifiskā atbalsta mērķa „Uzlabot vispārējās izglītības iestāžu mācību vidi” īstenošanas noteikumus”.

Lai iekārtotu modernus mūsdienīgus dabaszinātņu kabinetus un telpas reģionālo metodisko centru attīstībai, ir jābūt pietiekamam telpu nodrošinājumam optimāla izglītības procesa īstenošanai, kā arī reģionālās metodiskās funkcijas nodrošināšanai. Rīgas domes Izglītības, kultūras un sporta departaments kā katru gadu ar rīkojumu ir noteicis skolās plānoto un no jauna atveramo klašu skaitu, nepieļaujot klašu skaita palielinājumu un skolu pārpildījumu. Četrās no piecām Rīgas valsts ģimnāzijām netiek samazināts jaunatveramo 10. klašu skaits, bet gan ierobežots jaunatveramo 7. klašu skaits par vienu klašu komplektu. Turklāt jāpiebilst, ka, salīdzinot ar šī mācību gada klašu skaitu, 2017./2018. mācību gadā kopējais klašu komplektu skaits nemainīsies Rīgas Valsts vācu ģimnāzijā, Rīgas Valsts 2.ģimnāzijā, Rīgas Valsts 3.ģimnāzijā un Rīgas Valsts 1.ģimnāzijā.

Rīgas domes Izglītības, kultūras un sporta komitejas priekšsēdētāja Eiženija Aldermane saka: „Mums vēl ir daudz neatbildētu jautājumu no Izglītības un zinātnes ministrijas puses. Šā gada 8. februārī ministrijas rīkotajā izglītības pārvalžu seminārā izskanēja paziņojums, ka valsts ģimnāzijas būs tikai no 10. klases, bet nav pateikts, kad un kā tiks īstenota šī reforma. Iepriekš minētā sakarā ir noraidāmi pārmetumi par skolēnu skaita samazinājumu 7. klasēs. Var minēt arī vairākas citas politiskās iniciatīvas, kuras var būtiski ietekmēt pašvaldības izglītības iestāžu darbu tuvākajā nākotnē. Taču Rīgas uzdevums ir visiem spēkiem sekmēt skolēnu izcilību.”